İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTGB: "Önerilerimiz bir an önce hayata geçmeli"

KTGB: "Önerilerimiz bir an önce hayata geçmeli"

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Medya Grubu'ndan 4 kişinin işine son verilmesi ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 28/05/15 13:16
okuma süresi: 2 dak.
KTGB: "Önerilerimiz bir an önce hayata geçmeli"
A- A A+

Medya alanında sürmekte olan haksız rekabet koşullarının faturası ne yazık ki yine basın emekçilerine kesilmiştir...

KTGB'nin, aylar öncesinden hükümete yaptığı uyarının dikkate alınmaması ve acil alınması gereken tedbirlerin hayata geçirilmemesi Kıbrıs Medya Grubu'ndan 2 full time, 2 de part time olmak üzere toplam 4 basın emekçisinin basın iş yasasına aykırı bir şeklide işten çıkartılmasına yol açmıştır...

KTGB, aylar öncesinde oluşturduğu komite ile özellikle yazılı medyanın sorunlarını saptamış ve hükümet tarafından alınması gereken acil önlemleri, çözüm önerilerini rapor halinde iletmiştir. Ne yazık ki, tedbirlerin bir an önce yaşama geçirilmemesinin faturası gazete patronları tarafından en kolay yol seçilerek basın emekçisine kesilmiştir.

Kıbrıs Türk geleneksel (kağıda basılı) medyası, teknolojideki gelişmelere paralel olarak tüm dünyada gazete satın alma alışkanlıklarının gerilemesi, internet medyasına yönelim; ayrıca ülkemiz özelinde yaşanan haksız rekabet koşulları ile ekonomik ve yapısal sorunlar nedeniyle ciddi tehdit altındadır. Farklılıklar göstermekle birlikte ana hatlarıyla benzer sorunlar görsel- işitsel medya ve internet medyası için de geçerlidir.

Hükümet, bir an önce KTGB'nin hazırladığı rapordaki çözüm önerilerini hayata geçirilmelidir. Çözüm önerilerinin gecikerek hayat bulması ve Basın İş Yasasının uygulanmaması durumunda gazetecilerin iş ve gelecek güvencesi tehlikeye girecek, medyanın "güç" odaklarının kontrolüne geçme tehlikesinin yanısıra söz, anlatım, fikir özgürlüğü ve medyanın demokrasiye katkısı gerileyecek, varolan kayıtdışılık derinleşecektir...

KTGB, hükümeti bir an önce rapordaki çözüm önerilerini hayata geçirmeye ve Basın İş Yasası'nın eksiksiz uygulanması için göreve çağırır.

İzzet Volkan

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.