İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu: "Üç günde bir bakan değişiyor"

Sucuoğlu: "Üç günde bir bakan değişiyor"

UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, "ekonomik gelişmeler" konulu güncel konuşmasında hükümetin durumunu "ciddiyetsizlikle" suçladı ve üç günde bir bakan değiştiğini savundu.

Yayın Tarihi: 28/05/15 13:31
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu: "Üç günde bir bakan değişiyor"
A- A A+

Gıda Güvenliği Yasası'nın oy birliğiyle geçtiğini ve halen üç günde bir iki kanser vakası teşhisi konulduğunu belirten Sucuoğlu, "Memleketin çivisi çıktı" dedi.

Halkın güvenli sebze-meyve tüketmediğini çünkü Hal Yasası geçirilmediği için kaçakların önlenemediğini belirten Sucuoğlu, Türkiye'nin ise çok daha büyük bir ülke olsa da yaptığı hazırlıklarla barkot sistemine geçmeye hazırlandığını anlattı.

Faiz Sucuoğlu, "kanser illetini engelleyecek Hal Yasası'nın engellenmeye devam edildiğini" söyledi.

Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi radyoloji bölümü çalışanlarından beşinde görülen tiroit kanseri konusuna değinirken, o bölümde kaçak olup olmadığının belirlenmesi için ölçüm yapılmasını istediklerini ancak bunun yapılmadığını anlattı.

"Eğer bunlara önlem alınmayacaksa boşuna konuşmayalım" diyen Faiz Sucuoğlu, bin hastaya 1.66 doktor düştüğünü, Türkiye'de 1.70, AB'de ise 3.4 olduğunu kaydetti.

KKTC'de bin hastaya 2.66, AB'de 7.45 hemşire düştüğünü bildiren Sucuoğlu, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde 450 yatağa 401 hemşirenin hizmet verdiğini; başka yerlere istihdam yapılırken çok acil ihtiyaç olan hemşire istihdamının ise yapılmadığını söyledi.

Yakında başlayacağı açıklanan organ nakli ameliyatları sonrası hastalara çok dikkatli bakım gerektiğine işaret ederek "Bu konuda eğitimli hemşireniz var mı?" diye soran Faiz Sucuoğlu, bu ameliyatı yapabilecek doktorların bulunduğunu ancak ameliyat sonrası bakımın ve hijyenin çok büyük önem taşıdığını vurguladı.

UBP Lefkoşa Milletvekili Sucuoğlu, hastanenin bu konuda sıkıntılar yaşayacağının görüldüğünü belirtti.

Halen bölgesel kanser haritası çıkarılmadığını, Hal Yasası'nın geçirilmediğini söyleyen Sucuoğlu, insanların kansere yakalanmaya devam ettiğini; Meclis'in de hükümetin de önceliğinin sağlık olması gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.