İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gürçağ: "Girne'den imdat çığlıkları yükseliyor"

Gürçağ: "Girne'den imdat çığlıkları yükseliyor"

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, turizmin başkenti Girne'den imdat çığlıklarının yükseldiğini, şehrin tarihi ve tabii dokusunun çok katlı binalarla yok olduğunu; buna hükümetin ve parlamentonun kulak tıkama lüksü olmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 28/05/15 13:32
okuma süresi: 2 dak.
Gürçağ: "Girne'den imdat çığlıkları yükseliyor"
A- A A+

"Girne ilçesindeki yapılaşma" konulu gündem dışı konuşma yapan Gürçağ, çok katlı binalar inşa edilirken kent halkının da görüşlerinin alınmasını istedi.

Çok katlı binalarla Girne'nin görüntü ve siluetinin bozulduğunu, ayrıca altyapının da ne kadar yeterli olduğunu merak ettiğini anlatan İzlem Gürçağ, imar planının ne aşamada olduğunu sordu.

Yürürlüğe giren emirnameyle hız kesmeden yapılan on katlı binalarla Girne'nin giderek bozulduğunu yineleyen Gürçağ, bunun yaşam kalitesini de düşürdüğüne işaret etti.

Geçmişte 4 kat, sonra 3 kat sınırı varken şimdi on katlı binalar yapıldığını; İmar Planı'nın beklendiğini kaydeden İzlem Gürçağ, çok katlı binaların yarattığı riskleri sıraladı.

Gürçağ, hükümetin gerekli önlemlerin harekete geçmesini beklediklerini vurgulayarak, konuya tüm milletvekillerinin büyük duyarlılık göstereceğine inandığını söyledi ve "Hep birlikte Girne'deki kıyıma son verelim" çağrısı yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.