İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Liderler görüşmesi tamamlandı; "İşte Güven Yaratıcı Önlemler!"

Liderler görüşmesi tamamlandı; “İşte Güven Yaratıcı Önlemler!”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis'in bugün gerçekleştirdiği 4.5 saat süren liderler arası görüşme sonrasında yeni Güven Yaratıcı Önlemler açıklandı.

Yayın Tarihi: 28/05/15 14:16
okuma süresi: 2 dak.
Liderler görüşmesi tamamlandı; “İşte Güven Yaratıcı Önlemler!”
A- A A+

İşte Eide'nin açıkladığı yeni GYÖ'ler;

1- Lefke'deki Aplıç kapısı ve Mağusa'daki Derinya kapıları öncelikli olmak üzere diğer kapıların da açılması için çalışma başlatılacak.

2- Ortak elektrik sistemine geçilmesi için çalışmalar başlatılacak.

3- İki bölgedeki GSM operatörlerinin ortak bir roaming sistemine geçmesi için uzmanlara da danışılarak çalışmalar başlatılacak

4- Çakışan radyo frekansları sorunun çözülmesi için teknik çalışma başlatılacak.

5- Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Teknik Komitesi kurulmasına karar veren liderler, bu konudaki çalışmaları hızlandıracaklar.

Eide ayrıca Kayıp Şahıslar konusunda iki liderin ortak bir açıklama hazırladıklarını ifade ederek, açıklamayı basınla paylaştı.

Kayıp Şahıslar konusunda liderlerin yaptığı ortak açıklama:

"Kayıp Şahıslar konusu bu ülkenin en acı veren sorunlarından biridir. Yaraları en erken bir zamanda iyileştirmeye başlamak ve bu acıyı azaltmak öncelikli görevlerimizdendir. Zaman geçtikçe kayıpların bulunması zorlaşmaktadır. Bu yüzden kayıp şahıslarla ilgili herhangi bir bilgisi olanların tereddüt etmeden bu bilgiyi yetkili mercilerle paylaşmasını istiyoruz. Bu bilgiyi paylaşanların gizlilik hakkına kesinlikle saygı gösterileceğinden emin olabilirsiniz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.