İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Şadi: "Ortak elektrik 2004'te öngörüldü"

Şadi: "Ortak elektrik 2004'te öngörüldü"

Elektrik Mühendisi olan İŞAD Başkanı Metin Şadi, Liderler görüşmesinin ardından açıklanan Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs'ın elektrik şebekelerinin birleştirilmesinin birkaç saatlik bir uğraşla çözüleceğini belirtti. Şadi, "2004 yılından itibaren hatlar, Güney'deki hatlara paralel olarak dizayn edildi. Dönemin hükümeti ortak elektrik şebekesini öngörmüş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de onayı ve maddi katkıları ile hatları dizayn etmişti" dedi.

Yayın Tarihi: 28/05/15 15:03
okuma süresi: 1 dak.
Şadi: "Ortak elektrik 2004'te öngörüldü"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kıbrıs Türk halkı lideri Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum halkı lideri Nikos Anastasiadis'in bugün gerçekleşen görüşmesinin ardından açıklanan Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) heyecan yarattı.

Kıbrıs Postası'na konuşan İŞAD Başkanı ve Elektrik Mühendisi Metin Şadi, GYÖ'ler kapsamında iki kesimin elektrik şebekelerinin birleştirilmesinin çok basit bir işlem olduğunu belirterek, hatların 2004 yılından bu amaca yönelik olarak yeniden kurulduğunu anlattı. Şadi "2004 yılından itibaren hatlar, Güney'deki hatlara paralel olarak dizayn edildi. Dönemin hükümeti ortak elektrik şebekesini öngörmüş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de onayı ve maddi katkıları ile hatları dizayn etmişti" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.