İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hüseyin Özvurulmuş'un kararı açıklandı; 1 yıl yatacak

Hüseyin Özvurulmuş’un kararı açıklandı; 1 yıl yatacak

Ağır Ceza Heyeti, 2013 yılında Lefkoşa'da meydana gelen "bina açma, sirkat ve kasti hasar" suçlarından yargıladığı Hüseyin Özvurulmuş'u 1 yıl hapse mahkûm etti.

Yayın Tarihi: 29/05/15 07:00
okuma süresi: 2 dak.
Hüseyin Özvurulmuş’un kararı açıklandı; 1 yıl yatacak
A- A A+

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, gerekçeli kararı Yargıç Alev Ulunay okudu.

Ulunay, sanığın suçlarını kabul ederek polise yardımcı olduğunu belirtti. Sanığın, daha önceden benzer suçlardan sabıkaları olduğunu kaydeden Ulunay, ancak sanığın bundan ders alıp ıslah olmak yerine, ayni suçları işlemeye devam ettiğini belirtti.

"Bina açma" ve "sirkat" suçlarının, ülkemizde yaygın olan ve yayılmaya devam eden hayli ciddi suçlar arasında olduğuna dikkat çeken Alev Ulunay, bu suçların önüne geçilebilmesi için, ciddi ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini savundu. Ulunay, bu suçların toplum güvenliğini ve huzuru bozan suçlar olduğunun altını çizdi.

Sanık Hüseyin Özvurulmuş'un teminatla serbest yargılandığını kaydeden Ulunay, sanığa verilecek en adil ve en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğuna karar verdiklerini söyledi.

Yargıç Ulunay, Özvurulmuş'un üçüncü evliliği ve 6 çocuğu olduğuna vurgu yaparak işlemiş olduğu suçlardan suçlu bulunup mahkûm olan sanığa, 1 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.