İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

4 gram hintkenevirine 6 ay hapislik

4 gram hintkenevirine 6 ay hapislik

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 2014 yılında 4 gram hintkeneviri ile suçüstü yakalanan Can Kabakçı hakkındaki kararını dün açıkladı. Mahkeme "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçundan yargılanan Can Kabakçı'yı 6 ay hapislik cezasına mahkum etti.

Yayın Tarihi: 29/05/15 07:00
okuma süresi: 2 dak.
4 gram hintkenevirine 6 ay hapislik
A- A A+

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay'dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararını Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu.

Suçüstü yakalanmıştı

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanık Can Kabakçının Türkiye'de temin ettiği uyuşturucu maddeyi tasarrufunda bulundurduğu kahve içine karıştırarak sırt çantası içinde Ercan Havalimanı'ndan ülkeye giriş yaparken yakalandığını söyledi.

"Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor"

Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu "Uyuşturucu ithal ve tasarruf" suçlarının oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Esendağlı, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

Esendağlı: Caydırıcı ceza verilmesi şart

Sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyleyen Esendağlı, aleyhine ve lehine olan her şeyi dikkate aldıklarını ancak uyuşturucu suçları karşısında, ciddi ve caydırıcı suçların verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Esendağlı, sanığın işlemiş hakkında getirilen davalardan oy birliği ile 6 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.