İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Dinçyürek; "Yıl sonuna kadar çözüme varilabileceğine inanıyorum"

Dinçyürek; “Yıl sonuna kadar çözüme varilabileceğine inanıyorum”

Kuveyt'te düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 42. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına Dışişleri Bakanını temsilen katılan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in KKTC adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 28/05/15 18:07
okuma süresi: 4 dak.
Dinçyürek; “Yıl sonuna kadar çözüme varilabileceğine inanıyorum”
A- A A+

Dinçyürek konuşmasında, Kıbrıs Türk tarafının 11 şubat 2014 tarihli ortak açıklama metninde öngörüldüğü şekilde sonuç odaklı, yapılandırılmış müzakere sürecine olan bağlılığını muhafaza ettiğini ve güven artırıcı önlemlerle desteklenecek yoğunlaştırılmış bir müzakere süreciyle, eğer gereken siyasi irade sergilenirse, 2015 yılı sonuna kadar bir çözüme varilabileceğine samimiyetle inandıklarını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerine Kıbrıslı Türklerin haklı davasına göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eden Dinçyürek, Kıbrıs Türkleri için alınan karar ve deklarasyonların, üye devletlere Kıbrıslı Türklerle etkin dayanışmanın artrılması için çağrı yaptı.

Bu çağrının Kıbrıslı Türkler üzerindeki haksız izolasyonun kaldırılması için somut adımlar atılması yönünde de ifade eden Dinçyürek ayrıca, ticaret, ulaşim, turizm, kültür, eğitim ve spor gibi alanlarda Kıbrıslı Türklerle ikili ilişkilerini daha da geliştirmeleri ve bu bağlamda, Kıbrıs Türk tarafıyla üst düzeyde karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmeleri dileklerinde bulundu.

"RUMLARI ÇÖZÜME ULAŞMA YÖNÜNDE MOTİVE EDECEK"

Dinçyürek şöyle devam etti:

"İslam İşbirliği Teşkilatinin kardeş üye ülkelerinin,daha önceki dişişleri bakanlari toplantılari ve zirvelerinde kabul edilen ve Kıbrıs'taki Müslüman Türk halkıyla etkin dayanışma ve Kıbrıslı Türkler üzerinde uygulanan insanlık dışı izolasyonun üstesinden gelebilmek için her alandaki ilişkileri artırma ve genişletme için yardım çağrısında da bulunan Kıbrıs'taki durum başlıklı kararlar uyarınca, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını desteklemek için elinden geleni yapacağına olan inancımız tamdır."

Dinçyürek,bu yönde atılacak adımların Kıbrıslı Rumları daha fazla gecikme olmadan çözüme ulaşılması yönünde motive edeceğine olan inancını da dile getirdi.

"YÜKSEK ÖĞRENİM SEÇENEKLERİNE KKTC'DE DAHİL EDİLSİN"

Dinçyürek konuşmasına şöyle devam etti:

"İnanıyoruz ki, İİT üye devletleri arasında, özellikle ticaret, turizm ve yükseköğretim alanlarında, büyük işbirliği potansiyeli bulunmaktadır. Ülkemizin bu alanlarda elde etmiş olduğu başarıları ve işbirliği önerilerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.KKTC, yüksek öğretim ve turizm alanlarını iki ana ekonomik sektör olarak belirlemiş, hızla gelişmekte olan bir ülkedir. Ülkemiz, doğu akdeniz'de yüksek öğretimin merkezi ve seçkin bir tatil mahalli olarak yükselmektedir".

Bakan Dinçyürek,üye devletlerin gençleri için belirlenmiş yüksek öğretim seçenekleri arasına KKTC üniversitelerini dahil etmeleri yönünde alacakları kararları memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etti.

YATIRIM OLANAKLARI...

Ülkedeki yatırım seçeneklerine de dikkati çeken Dinçyürek şunları kaydetti:

"Ülkemizde ayrıca yatırım olanakları bulunmakta ve yabancı yatırım teşvik edilmektedir. Bu fırsattan istifade ederek, ülkemizdeki yatırım olanaklarını ve hükümetimizin yabancı yatırımcılara sağladığı teşvikleri yerinde görmeleri için üye ülkelerden yatırımcıları ülkemize davet etmek istiyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.