İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTOEÖS Meclis ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı

KTOEÖS Meclis ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Cumhuriyet Meclisi ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 28/05/15 18:25
okuma süresi: 4 dak.
KTOEÖS Meclis ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı
A- A A+

Eylemde Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası'nın yürürlükten kaldırılması istendi; "Göç Yasası eylemleri" sırasında 2 Nisan'da milletvekillerine yasa değişikliği önerilerini sunmak üzere Meclis salonuna giren 7'si KTÖS, geri kalanları KTOEÖS üyesi toplam 21 öğretmene açılan "haneye tecavüz" davaları protesto edildi ve 2011 yılı ve sonrası istihdam edilen öğretmenlere hazırlık ödeneği ödenmesi için Maliye Bakanlığı'na dilekçe sunuldu.

Eylemde öğretmenler "Göç yasasını kaldırmandınız, haklarımızı çaldınız, davayı bize açtınız, bizi yıldıramayacaksınız" yazılı pankart taşıdı.

KTOEÖS Lokalinde buluşan öğretmenler önce Meclis'e yürüdü.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel Meclis önündeki eylemde yaptığı konuşmada "Öğretmenlerin bir şeye inanmasının önemini bizi yönetenler kavramadı" dedi.

"Ortada bir yasa dışılık ve ciddi bir hukuksuzluk olduğunu" söyleyen Gökçebel, "Bir kısım öğretmenimizin haklarının gasp edilmesini kabul etmeyeceğimizi, hakkımız olanı almak için sonuna kadar mücadele edeceğimizi söyledik. Bize inanmak istemiyorlar" dedi.

"Haksızlığa dur demek yerine bize dava okuyorlar" diyen Gökçebel, "Bu meclis kimindir? Bu meclisin millet meclisi olduğu tabelasında yazıyor" diye konuştu.

Meclis'e yasal şekilde girdikleri halde kendilerine dava açıldığını kaydeden Gökçebel, "Adaletsizliği öğretmeni dava konusu yaparak çözemezsiniz" diye konuştu.

Gökçebel konuşmasının sonunda, milletvekili Zorlu Töre için bir paket puro getirdiklerini de söyledi.

SENDİKA AÇIKLAMASI

Gökçebel'in ardından Özge Dilek Sergen isimli KTÖS üyesi öğretmen, sendikanın basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, "asgari ücreti artırmanızın gerektiğini, özel sektördekilere mutlaka toplu sözleşme ve sendika hakkı verilmesi gerektiğini, her çalışanın iş, maaş, gelecek garantisine sahip olması gerektiğini savunuyor ve bunun için de mücadele ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası'nın acilen yürürlükten kaldırılması talep edilen açıklamada, 2011 ve sonrasında işe alınan öğretmenlere hazırlık ödeneğinin de ödenmesi gereği üzerinde duruldu.

Açıklamada, "halkın olması gereken meclise girdik, size ivediliği alınmış yasayı sunduk diye suç işlediğimizi kabul etmiyoruz. Sorunları çözmeyerek bizi suçlu ilan ederek kurtulma yolu doğru bir yol değildir. Mücadelemizden geri durmayacağız" denildi.

Eylemciler daha sonra Maliye Bakanlığı önüne yürüdü.

Gökçebel burada yaptığı açıklamada 2011 ve sonrasında işe alınan öğretmenlerin hazırlık ödeneğinin "gasp edildiğini" kaydetti.

Daha sonra öğretmenler bu hazırlık ödeneğini talep ettikleri dilekçeleri Maliye Bakanlığı'nda ilgili birime teslim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.