İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özgürce konuşmaya az kaldı!

Özgürce konuşmaya az kaldı!

Cumhurbaşkanı Akıncı, mobil telefon operatörlerinin adada dolaşım hizmeti verme konusunda her iki tarafta da irade olduğunu ifade ederek, "Dünyanın neresine gidersek gidelim, evimizle bağlantıyı kaybetmiyoruz ama Kıbrıs'ın öteki yarısında bu irtibat kesiliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Sürecin işleyeceği konusunda komitelere görev verdiklerini belirten Akıncı, sırada 'nasıl yapabiliriz, hangi teknik yollarla çözebiliriz?' şeklinde soruların cevap bulması olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 29/05/15 08:46
okuma süresi: 4 dak.
Özgürce konuşmaya az kaldı!
A- A A+

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na değerlendiren Eski Ticaret Odası Başkanı Çerkez ise mobil telefon operatörlerinin adada dolaşım hizmeti verebilmesinin teknik olarak çok basit bir uygulama olduğunu belirterek, "Liderlerin açıklamasından sonra ortada olan siyasi sıkıntının aşıldığı görülüyor. Şimdi sıra hem kodların tanıtılması, hem de faturalamanın nasıl yapılacağının detayları var. 1-2 haftaya başlayacaktır" dedi.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, liderler görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Akıncı, mobil telefonları operatörlerinin ara bağlantı formülü ile abonelerine tüm adada dolaşım hizmeti verme konusunda her iki tarafta da politik irade olduğunu ifade ederek, "Dünyanın neresine gidersek gidelim, evimizle bağlantıyı kaybetmiyoruz ama Kıbrıs'ın öteki yarısında bu irtibat kesiliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Bu konuya yorum getiren Eski Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez ise; "liderlerin görüşmesinden ve açıklamasından sonra ortada olan siyasi sıkıntının aşıldığı görülüyor. Şimdi sıra hem kodların tanıtılması, hem de faturalamanın nasıl yapılacağının detayları anlaşılacak ve bu iş inşallah 1-2 haftaya kadar başlayacak" şeklinde açıklamalarda bulunduç.

Akıncı; "Kabul edilebilir bir şey değil"

Cumhurbaşkanı Akıncı, mobil telefonları operatörlerinin ara bağlantı formülü ile abonelerine tüm adada dolaşım hizmeti verme konusunda her iki tarafta da politik irade olduğunu ifade ederek, "Dünyanın neresine gidersek gidelim, evimizle bağlantıyı kaybetmiyoruz ama Kıbrıs'ın öteki yarısında bu irtibat kesiliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi ve sürecin her iki tarafın da yararına olduğunu belirtti. Akıncı, henüz bu işi halletme noktasında olmadıklarını da belirterek, sürecin işleyeceği konusunda komitelere görev verdik ve komitelerin görevinin süreci "Nasıl yapabiliriz, hangi teknik yollarla çözebiliriz" sorularına cevaplar bulması olduğunu belirtti.

Çerkez; "Teknik olarak çok basit bir uygulamadır"

Eski Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez ise GSM konusunun yaklaşık 12 yıldan beri devam ettiğini belirterek, "Bu projenin başlatılması teknikten fazla faturalamayla ilgili sıkıntı oluşturmaktadır. Teknik olarak çok basit bir uygulamadır, bu uygulamanın ortaya konması 5 dakikalık bir vakit alır. Örneğin; Kuzey Kıbrıs Turkcell'in kodu 0533-8'dir, KKTC Telsim'in ise 0542-8 veya 0548-8'dir Güney Kıbrıs bu kodları sistemine tanıtarak bu hatların orada arama yapabilmesini sağlar. Aynı şekilde Güney Kıbrıs operatörleri de Kuzey Kıbrıs'taki Mobil Telefon operatörlerine tanıtılarak Kıbrıs'ın her yerinde tüm operatörler kullanıma sağlayacaktır. Aynı şekilde bu uygulama Kuzey Kıbrıs Turkcell ve KKTC Telsim arasında da aynıdır"

"Siyasi sıkıntının aşıldığı görülüyor"

Çerkez, dün iki liderin görüşmesiyle ilgili olarak şunları söyledi; "liderlerin görüşmesinden ve açıklamasından sonra ortada olan siyasi sıkıntının aşıldığı görülüyor. Şimdi sıra hem kodların tanıtılması, hem de faturalamanın nasıl yapılacağının detayları anlaşılacak ve bu iş inşallah 1-2 haftaya kadar başlayacak."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.