İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Diren: "Çalışmalar kolaylaştırılıp önümüzü açacak"

Diren: "Çalışmalar kolaylaştırılıp önümüzü açacak"

Liderler görüşmesi sonrasında Güven yaratıcı Önlem olarak ortaya konan iki ülke arasındaki radyo frekanslarının çakışmasına ilişkin sorunların çözülmesine yönelik başlatılacak çalışmaları değerlendiren Yayın Yüksek Kurulu Başkanı İlkay Diren atılan adımın sevindirici olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 08:48
okuma süresi: 2 dak.
Diren: "Çalışmalar kolaylaştırılıp önümüzü açacak"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Canan Onurer

YYK Başkanı İlkay Diren daha önce iki ülke arasında çakışan frekanslar nedeniyle sıkıntılar yaşandığını söyleyerek gökyüzünün ortak kullanım alanı olmasından dolayı radyo frekanslarının etkilendiğini söyledi.

Sorunların çözümü konusunda daha önceden bir komite kurulduğuna değinen Diren, "Biz daha önce bu konuda bir komite kurmuştuk. Daha sonra Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu bu çalışmayı götürdü. Kıbrıslı Rum muadiller ile karşılıklı iyi niyet çerçevesinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili bildirimlerde bulunuyoruz. Frekansların yerini değiştiriyor veya güçlerini düşürüyoruz" dedi.

"Alınan karar sevindirici"

YYK Başkanı Diren liderler görüşmesinin ardından açıklanan Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında radyo frekanslarının da konuşulacak olmasının, çalışma başlatılacak olmasının sevindirici olduğuna değinerek atılan adımın çalışmaları kolaylaştıracağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.