İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Halkın kapı talebi karşılık buldu

Halkın kapı talebi karşılık buldu

Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Okan Dağlı, Derinya kapısının açılmasının GYÖ olarak açıklanmasını "Sosyal, ekonomik ve politik yönden ciddi katkıları olacak pozitif bir girişim" olarak değerlendirirken, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı da "Bu gün aldığımız bu haber bizi hem sevindirdi hem de şok etti" dedi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 08:52
okuma süresi: 3 dak.
Halkın kapı talebi karşılık buldu
A- A A+

Kıbrıs Postası - Firuzan NALBANTOĞLU

İki liderin bugün gerçekleştirdiği dört buçuk saatlik görüşmenin ardından BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide'nin GYÖ olarak açıkladığı Aplıç ve Derinya kapılarının açılmasını Kıbrıs Postası'na değerlendiren Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Okan Dağlı ve Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı, gelişmeyi bölge halkalarının uzun süren mücadelesinin meyvesi olarak değerlendirdiler.

Dağlı: "Esnafa ve halka çok teşekkür ederim"

Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Okan Dağlı, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide'nin Güven Yaratıcı Önlem olarak açıkladığı Derinya ve Aplıç Kapısının açılmasını Kıbrıs Postası'na değerlendirdi. Derinya kapısının Mağusa halkı olarak uzun süredir açılmasını istedikleri bir kapı olduğunu belirten Dağlı, "Mağusa bölgesinde uzun süren çalışmalar yürüttük ve ilişkilerin ileriye götürülmesi yönünde ciddi bir istek vardı" dedi. Geçen hafta Güney'de yapılan bir ankette de Mağusa bölgesinde yaşayan Rumlar'ın Federasyon'a yüzde altmış evet dediğini hatırlatan ve bu oranın tüm bölgeler arasında en yükseği olduğunu hatırlatan Dağlı, "Bu açıdan kapının açılması ilişkilere pozitif etki yapacak" dedi. Esnafın kapının açılmasıyla ilgili büyük beklentisi olduğunu belirten Dağlı "Yol ve zaman sıkıntısı nedeniyle turistler Suriçi'ne gelmiyordu. Bu kapının açılmasıyla yol ve zaman sıkıntısı ortadan kalkacak. Turistlerin kuzeye geçmesi ekonomik yönden artı sağlayacak. Sosyal, ekonomik ve politik yönden ciddi katkıları olacak bir girişim" dedi. Dağlı ayrıca bu sürece katkı koyan, esnafa ve Mağusa halkına da teşekkürlerini iletti.

Hızlı: "Bu yaptığımız çalışmaların başarısıdır"

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı da, Aplıç kapsının GYÖ olarak açılacağının duyurulmasının çok olumlu bir girişim olduğunu vurguladı. "Bu gün aldığımız bu haber bizi hem sevindirdi hem de şok etti" dedi. Tüm Lefke halkının 2006'dan beri kapının açılması için çalışma yaptığını belirten Hızlı, "Mücadelemiz de bu kapının açılması yönündeydi" dedi. "Bu yaptığımız çalışmaların başarısıdır" diyen Hızlı, bir gün arayla farklı bilgilerin verildiği de ifade etti. "Önceki gün kapının açılmayacağı bilgisini almıştık. Bugünse kapının açılacağı duyuruldu" diyerek, "Kapının açıldığını görmeden pek inanamayacağız" ifadelerini kullandı. Hızlı kapının açılması için de her türlü yardıma hazır olduklarını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.