İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Siber "KKTC Alevi Kültür Merkezi" üyelerini kabul etti

Siber "KKTC Alevi Kültür Merkezi" üyelerini kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber "KKTC Alevi Kültür Merkezi" Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Yayın Tarihi: 29/05/15 13:31
okuma süresi: 3 dak.
Siber "KKTC Alevi Kültür Merkezi" üyelerini kabul etti
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi'nde saat 11.30'daki kabulde konuşan KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya, Alevilerin sıkıntılarını Siber'e iletmek istediklerini ifade etti ve sorunlarının çözümü için hükümet nezdinde girişimleri olduğunu belirtti.

Kaya, hükümetin sağladığı katkıların ülkedeki Alevilerin taleplerini yeterince karşılamadığını kaydederek Cem Evleri'nin olmayışı, Alevilerin kendi kültür ve inançlarını icra edememelerinin Alevi toplumuna üzüntü verdiğini ve bunun kendileri için büyük bir sıkıntı olduğunu anlattı.

Kaya, taleplerini içeren bir yazıyı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber'e sundu ve bu konudaki katkılarını ve yasaların geçmesini beklediklerini söyledi.

SİBER: "KÜLTÜRLER YAŞATILMALI"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Kültürlerin yaşatılması gerektiğini, bir zenginlik ve bir dünya mirası olduğunu söyleyen Siber, herkesin bir birine benzediği kültürlerin bir birinin içinde eriyip tek bir şekil aldığı bir dünyanın çekilmez olacağını belirtti.

Alevilerin de kendi kültürlerini, dini vecibelerini ve inançlarını yerine getirebilmelerinin, kendi kültürel ortamlarını yaşatabilecekleri ortamların yaratılmasının ortak görevleri olduğunu dile getiren Siber, bunu el birliğiyle başaracaklarını kaydetti.

Cem evleriyle ilgili hükümetin bir bütçe ayrılması kararı olduğunu söyleyen Siber, şöyle konuştu:

"Bu güzel adada yaşayan insanlar olarak doğa bize bütün güzelliklerini vermiş, daha mutlu hayatları hak ediyoruz. Bunun için el birliğiyle yapabileceğimiz şeyler vardır ve mutsuz karamsar öfkeli, bir biriyle küs ve kırgın olmak yerine, uzlaşıcı barışçı, el birliği, gönül birliği içinde daha güzel günlere ulaşacağız. Yeter ki bunun için azimli olalım, yeter ki hükümet de bireyler de sivil toplum da üzerine düşeni yapsın, bunlar başarılacak şeylerdir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.