İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Şadi: "Başkanlık sistemini öneriyoruz"

Şadi: "Başkanlık sistemini öneriyoruz"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyulduğunu, doğru kadrolarla değişimin sağlanması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 29/05/15 13:32
okuma süresi: 3 dak.
Şadi: "Başkanlık sistemini öneriyoruz"
A- A A+

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD) Başkanı Metin Şadi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

ŞADİ: "BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ÖNERİYORUZ"

İŞAD Başkanı Metin Şadi, son seçimlerde halkın hem Kıbrıs sorununda acil ve güçlü bir çözüm isteğini gösterdiğini, hem de ülkede değişim ve dönüşüm talebinde bulunduğunu, derneğin de bu konularda yol haritası oluşturarak kamuoyuyla ve siyasi yetkililerle paylaştığını söyledi.

Halkın hayatın her alanında yaşam kalitesi ve refahın artmasını talep ettiğini söyleyen Şadi, bu taleplerin gerçekleşmesi için öncelikle Kıbrıs sorununun çözülmesi, mali, ekonomik, idari, mevzuatlar anlamında kapsamlı yapısal reformların yapılması gerektiğini kaydetti.

Şadi, güçlü ekonomik büyüme ve yapısal reformları kapsayan bir ekonomide dönüşüm programı yanında, bunu uygulayacak kabiliyette sistemde yönetsel ve rejimsel değişikliklere de ihtiyaç olduğunu ifade ederek Şadi, derneğin başkanlık rejimini önerdiğini vurguladı.

Bu aşamada yapılması gerekenin söz konusu ihtiyaçları yerine getirebilecek geniş tabanlı bir koalisyonun tesisi olduğunu belirten Şadi, "Bu Meclis'in görevidir ve içinde bulunduğumuz müzakere sürecinin de önemini göz önüne alırsak, erken bir seçim yerine Meclis'in bu koşulları anlayacak ve ona göre pozisyon alacak bir yapıyı oluşturması ülkesini seven tüm yurtsever, sorumluluk sahibi siyasetçilerin de görevidir" dedi.

Şadi, TDP'yi de bu konuları görüşmek için ziyaret ettiklerini kaydetti.

ÖZYİĞİT: "ASLOLAN TOPLUMU HAK ETTİĞİ YERE ÇIKARMAKTIR"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de İŞAD'ın tespitlerine katıldığını, "sistemin yozlaştığını", yeniden yapılandırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Değişimin şart olduğuna değinen Özyiğit, "Değişim şart ama doğru kadrolarla değişim şart" diye konuştu.

Halkın beklentilerini göz ardı ederek bir yere varılamayacağını, tüm kesimleri kucaklayan bir şekilde hareket etmek gerektiğini söyleyen Özyiğit, "Aslolan toplumu hak ettiği yere çıkarmaktır" dedi.

Son yapılan seçimlerde Meclis'in halkı temsil etmediğinin görüldüğünü iddia eden Özyiğit, Meclis'in yenilenmesi ile ülkeye yeni bir bakış açısının gelmesi gerektiğini söyledi.

"TDP İCRAAT HÜKÜMETİNDE YER ALMAYACAK"

Özyiğit, ülkede yakında erken seçim süreci yaşanacağını, TDP'nin kurulacak bir icraat hükümetinde yer almayacağını ifade etti.

Erken seçim tarihi belirlendikten sonra "Siyasi Partiler" ile "Seçim ve Halkoylaması" yasa değişikliklerini geçirmek için kurulacak bir geçiş hükümetinde yer alma konusunu tartışabileceklerini söyleyen Özyiğit, "Bizim için önemli olan önce yasaların geçmesi, ardından da erken seçime gidilmesidir" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.