İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "NATO'cu çözümleri kabul etmiyoruz"

Özyiğit: "NATO'cu çözümleri kabul etmiyoruz"

Cumhurbaşkanı Akıncı'yı kurumsal olarak destekleyen TDP'nin Genel Başkanı Özyiğit, Kıbrıs Sorununa ilişkin öteden beridir 'Noel'de Plan, Baharda Çözüm' sloganlarına milletin bıyık altından gülerek bakmış olduğunu ancak Akıncı dönemi ile momentumun harcanmaması gerektiğini belirterek bu kez yaşanacak hayal kırıklığının hüsran olacağını, hatta müzakere masasının dahi artık olmayacağını belirterek "NATO'cu çözümleri kabul etmiyoruz… AB'ye girerken bir de NATO şemsiyesi varsa ciddi tehlike var demektir" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 29/05/15 14:21
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "NATO'cu çözümleri kabul etmiyoruz"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Sorununa ilişkin öteden beridir 'Noel'de Plan, Baharda Çözüm' sloganlarına milletin bıyık altından gülerek bakmış olduğunu çünkü ancak Akıncı dönemi ile momentumun korunması gerektiğini belirterek "bu kez yaşanacak hayal kırıklığı hüsran olur. Hatta müzakere masası dahi artık kurulamaz" dedi.

Özyiğit, yeni müzakere sürecinin yeni dinamiklerle olumlu ilerlediğini kaydetti.

Kıbrıs'ta liderler ve Kıbrıs Sorununun paydaşlarının çözümü tüm Kıbrıslılar borçlu olduğunu kaydeden Özyiğit, garantiler konusunda ise tartışmaların temenniden ibaret olacağını kaydetti.

1959-60 Zürih-Londra anlaşmalarını hatırlatan Cemal Özyiğit, söz konusu anlaşmalar gereği bu konuda son sözün garantörlere bırakıldığını, yani olası çözümün en son mütalaa edilecek bir konu olduğunu söyledi.

Kıbrıs TV'de Aslı Elder'in konuğu olan Genel Başkan Özyiğit "yeni NATO şemsiyesini kabul etmeyiz" dedi.

"Kıbrıs'ta çözüm olursa Kuzey de AB müktesebatına dâhil olacak... (Garantiler bağlamında) NATO şemsiyesi olacaksa bu İngiltere üsleri ve askeri dâhil bütün askeri unsurların adada kalması demektir. NATO'cu çözümleri kabul etmiyoruz. AB'ye girerken bir de NATO şemsiyesi varsa ciddi tehlike var demektir" ifadelerini kullandı.

"Neo-Liberal ele başı Talat neyi değiştirecekmiş!"

İç politikaya ilişkin ise Özyiğit, mevcut meclisin icraat hükümeti çıkaramayacağını bu nedenle ülkede erken seçimin kaçılmaz olduğunu söyledi.

Özyiğit "TDP bir icraat hükümetinde yer almaz. Erken seçim kaçınılmaz" dedi.

CTP'de "liberal Talat neyi değiştirecekmiş, ben anlamadım" diye soran Özyiğit, Talat'ın 28 maddesinin mevcutu düzeltmekten söz ettiğini ifade ederek "zaten Talat, CTP'de Neo-liberallerin uygulayıcısı, ele başısı… Neyi nasıl değiştirecek" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.