İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akansoy: "Ne getirir ne götürür bilemem"

Akansoy: "Ne getirir ne götürür bilemem"

CTP'de Haziran kurultayı ile birlikte 2. Cumhurbaşkanı Talat'la başlaması beklenen yeni döneme ilişkin bir görev alıp almayacağı sorusu üzerine Mağusa milletvekili Akansoy, "O güne daha gelmedik. Ne getirir ne götürür bilemem… Herkesin Talat'a biraz geri çekilerek imkân tanıması, zorlayıcı olmaması gerekir düşüncesindeyim" yanıtını verdi.

Yayın Tarihi: 29/05/15 15:16
okuma süresi: 2 dak.
Akansoy: "Ne getirir ne götürür bilemem"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler'de (CTP-BG) yaklaşan kurultay öncesi partinin etkili isimleri kamuoyuna son derece dikkatli mesajlar veriyor…

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la başlaması beklenen yeni döneme ilişkin bir görev alıp almayacağı sorusu üzerine Mağusa milletvekili Asım Akansoy, "O güne daha gelmedik. Ne getirir ne götürür bilemem… Herkesin Talat'a biraz geri çekilerek imkân tanıması, zorlayıcı olmaması gerekir düşüncesindeyim" yanıtını verdi.

Talat'ın henüz Parti Meclisi ile yeni Merkez Yürütme Kurulu'nun oluşmadan adım atma niyeti olmadığını ifade eden Akansoy, kurultay sonrası Talat'la birlikte yıpranan ve içte didişen partide çatışmanın dineceğine duyduğu inancı ifade etti.

Akansoy, "herkes kendisine, Sayın Talat'a parti adına yardımcı olmalı" dedi.

"Kamuyu düzeltecek hükümet lazım"

Dialog TV'de Aytuğ Türkkan'ın sorularını yanıtlayan CTP-BG milletvekili Akonsoy, yeni hükümet senaryolarına ilişkin ise içte kamuyu düzeltecek, dışta da çözüm sürecine tam destek veren bir anlayışla yola çıkmak gerektiğinin altını çizdi.

Akansoy, mevcut hükümet programındaki Kıbrıs Sorunu paragrafını merhum DP Genel Sekreteri Bengü Şonya ile kaleme aldıklarını da naklederek "o paragrafta adada federal çözüm deniyor. Bu son derece önemli ve değerlidir… Aynı zamanda hem CTP hem de DP'yi bağlayan programın bir parçasıdır" dedi.

Akansoy, Türkiye ile çatışan bir hükümetin hem iç konularda hem de dış, çözüm noktasında kimseye fayda getirmeyeceğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.