İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Harmancı: "İki kapı ile birlikte açıklanmasını bekliyorduk"

Harmancı: “İki kapı ile birlikte açıklanmasını bekliyorduk”

Liderler, Lefke Aplıç ve Derinya kapıları başta olmak üzere daha çok geçiş kapısı açılması için çalışmalar başlatılacağını açıkladı ancak daha önce Kıbrıslı Maronitlerle Ermenilerin ibadethanelerine kolay ulaşabilmeleri için ön görülen ve aynı zamanda iki belediyenin ortak yürütecekleri Lefkoşa projelerinin de parçası olarak 'ortak pazarın' yer alacağı ifade edilen Lefkoşa Baf Kapısı ile ilgili tarih belirsizliği sürüyor.

Yayın Tarihi: 29/05/15 16:06
okuma süresi: 2 dak.
Harmancı: “İki kapı ile birlikte açıklanmasını bekliyorduk”
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

LTB Başkanı Harmancı "Lefkoşa'daki kapıların ne zaman açılacağına ilişkin bir fikriniz var mı?" sorusuna yanıtla "Açıkçası liderlerden önceki gün iki kapı ile birlikte açıklanmasını bekliyorduk ama komitelere teknik sıkıntılarla ilgili havale edildi… Baf Kapısı'nın kısmı restorasyonu ile alt yapıya ilişkin kaynak sorunu yaşamayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Çözüm için bir araya gelen Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ve Anastasiadis önceki gün beş maddede uzlaştı…

Lefke Aplıç ve Derinya kapıları başta olmak üzere daha çok geçiş kapısı açılması için çalışmalar başlatılacağı açıklandı.

Daha önce Kıbrıslı Maronitlerle Ermenilerin ibadethanelerine kolay ulaşabilmeleri için ön görülen ve aynı zamanda iki belediyenin ortak yürütecekleri Lefkoşa projelerinin de parçası olarak 'ortak pazarın' yer alacağı ifade edilen Lefkoşa Baf Kapısı ile ilgili tarih belirsizliği sürüyor.

Bu konuda beklentisini ifade eden Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Kostantinos Yorgacis'le uzun süredir istişare ettiklerini, Baf Kapısı'nın kısmı restorasyonu ile alt yapıya ilişkin kaynak sorunu yaşanmayacağını düşündüğünü belirtti.

Lokmacı Kapısı'nın açılış sürecini de hatırlatan Harmancı, bazı altyapı sıkıntılarının o zaman da olduğunu ancak birlikte aşılmaya çalışıldığını belirtti.

Kıbrıs Genç TV'de Aysu Basri Akter'in hazırlayıp sunduğu Günün Getirdikleri programında Harmancı, "Lefkoşa'daki kapıların ne zaman açılacağına ilişkin bir fikriniz var mı?" sorusuna yanıtla "liderlerden önceki gün iki kapı ile birlikte açıklanmasını bekliyorduk açıkçası… Ama komitelere teknik sıkıntılarla ilgili havale edildi" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.