İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UBP 6 Haziran'da Tüzük Kurultayı'na gidiyor

UBP 6 Haziran’da Tüzük Kurultayı’na gidiyor

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Tüzüğü'nde köklü değişikliklere gidiliyor. Hazırlanan yeni tüzük, 6 Haziran'da yapılacak kurultayda delegelerin onayına sunulacak.

Yayın Tarihi: 29/05/15 16:55
okuma süresi: 3 dak.
UBP 6 Haziran’da Tüzük Kurultayı’na gidiyor
A- A A+

UBP, Ekim ayı sonunda ise yetkili kurullarının da seçileceği büyük kurultayını yapacak.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 1975 yılından bu yana UBP Tüzüğü'nün ilk kez kapsamlı bir şekilde ele alınarak revize edildiğini söyledi.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Özgürgün, tüzükte başta Genel Başkanlık olmak üzere tüm yönetim kadrolarının görev sürelerinin kısıtlanacağı, delege sistemi yerine doğrudan üye sistemine geçileceğini açıkladı.

BÖLGE TOPLANTILARIYLA PARTİLİLERE İZAH EDİLDİ

Partililerin yeni, çağdaş ve demokratik bir yapı içerisinde çalışma, karar üretme ve uygulamaları için gerekli düzenlemelerin yapıldığına dikkat çeken Özgürgün, UBP Tüzüğü'nde yapılacak değişikliklerin bölge bölge yapılan toplantılarla partililere izah edildiğini belirtti.

"UBP'nin, yeniden halkla kucaklaşmasını bu tüzükle çok daha güçlü bir biçimde gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını" dile getiren Özgürgün, "Genel Başkanlık görevini üstlendiğim ilk yıllardan bu yana partimizin 40 yıldan bu yana köklü değişikliğe uğramayan tüzüğünü ele almak ve değişen iç, dış ve çevre koşullarını dikkate alarak yeni vizyon belirlemek için yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Tüzük değişiklikleri için oluşturulan kurulların çalışmaları, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle kesintiye uğradığı halde 6 Haziran Cumartesi günü yapılacak tüzük kurultayı ile sonlandırılacağını dile getiren Özgürgün, parti tüzüğünün zamana uygunlaştırılarak, çıkabilecek sorunları engelleme ve adil yönetime uygun olacağını kaydetti.

"GÖREV SÜRELERİ KISITLANACAK"

UBP Genel Başkanı Özgürgün, parti tüzüğüne getirilen çok köklü değişikliklerle başta Genel Başkanlık olmak üzere tüm yönetim kadrolarının görev sürelerinin kısıtlanacağını, delege sistemi yerine doğrudan üye sistemine geçileceğini söyleyen Özgürgün, Milletvekilliği sürelerinin de sınırlandırılacağını belirtti.

"KADIN VE GENÇLİĞE GÜÇLÜ TEMSİLİYET HAKKI VERİLECEK"

Tüzüğe yansıyan bu yeni anlayışla parti meclisinde kadın ve gençlere güçlü temsiliyet hakkı verileceğini dile getiren Özgürgün, Genel Yönetim Kurulu'nda kadın ve gençlere Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarına kadar temsiliyet hakkı tanınacağını da bildirdi.

Özgürgün, taslak tüzüğü tüm üyelerin tartışması ve katkı koyması amacıyla partililere sunarak, görüş ve önerileri de dikkate alarak sonlandırdıklarını söyledi.

Hüseyin Özgürgün, tüzük taslağının hazırlanmasında emeği geçen tüzük komitelerine, taslağa katkıları yanı sıra oy birliği ile aldıkları kararlarla ile güç verdiğini belirttiği Genel Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi'ne, görüş ve önerileri ile katkıda bulunan partililere ve yorumlarıyla destek veren herkese teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.