İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TUFAD ve VASİLİCA'dan Larnaka'da ortak etkinlik

TUFAD ve VASİLİCA'dan Larnaka'da ortak etkinlik

Kıbrıs'ta barış için kültürel anlamda uzun yıllardan beridir birlikte hareket eden TUFAD ve VASİLİCA geçtiğimiz hafta sonu Larnaka'da buluştular. Birlikte yapılan etkinliklerle her iki topluma da, bu güzel adada birlikte yaşayabileceğimizi, sorunumuz olmadığını anlatmaya ve göstermeye çalışan iki örgüt ortak bir Kıbrıs gecesi düzenlediler.

Yayın Tarihi: 29/05/15 18:33
okuma süresi: 2 dak.
TUFAD ve VASİLİCA'dan Larnaka'da ortak etkinlik
A- A A+

Her yıl hem kuzeyde, hem de güneyde farklı şekilde yapılan bu ortak etkinlik, bu yıl 22 Mayıs 2015 akşamı Larnaka Vasilitzia açık alanında gerçekleştirildi. Gece Vasilica Derneği ile TUFAD işbirliği ve 'Kition' Klubünün katkısıyla düzenlendi. Gece kısa konuşmalarla açıldı. İlk olarak PEO örgütlenme sekreteri Hristos Tombazos konuştu.

Tombazos ; İki derneğin sürekli bir arada olması, toplumun ayrılmaz bir parça olduğunu gösterir. Geleneksel kültüre katkılarının yanısıra ileriye yönelik bir anlamı vardır. Dans, müzik sanat dalındaki faaliyetler, ayni halkın, ortak yurdun, Kıbrıs halkının birlikteliğini yansıtan olaylardır.

Kition Başkanı Hristo Rodi ve TUFAD Başkanı Ali Tümsoy da birer konuşma yaparak, ortak özgür bir yurtta huzurlu, barış içinde yaşamamızın gerekli olduğunu belirttiler.

'Tek Vatan, Tek Kültür' sloganıyla gerçekleşen gecede ortak gösteriler yapıp, ortak şarkılar söylediler. Kare şeklindeki kültür alanında toplanan insanlara nefis bir performans gösterisini Larnaka'da barış ve dostluk için sundular. Her iki dans grubu Kıbrıs danslarını birlikte oynadılar.

Ayni müzikleri çalıp, ayni müzikleri söyleyen, ayni dansları oynayan insanların buluştuğu etkinliğe, Milletvekili Stevi Kukuma, PEO Larnaka ilçe sekreteri Marios Bracodis,bir çok üstdüzey yöneticiler yanında Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk geceye seyirci olarak konuk oldu.

(Mustafa ERKAN)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.