İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bilişim Adası Çalıştayı tamamlandı

Bilişim Adası Çalıştayı tamamlandı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nun düzenlediği "II. Bilişim Adası Çalıştayı" tamamlandı.

Yayın Tarihi: 29/05/15 18:55
okuma süresi: 2 dak.
Bilişim Adası Çalıştayı tamamlandı
A- A A+

Acapulco Hotel'de yer alan ve dün başlayan çalıştayda, bilişim alanında KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen uzmanlardan oluşan teknik komitelerde "Bilişim Hukuku ve Ar-Ge Teknopark" konularında yapılan çalışmalar ve çıkan sonuçlar paylaşıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, yapılan sunumlarda şu ana başlıklar ele alındı:

"ARGE Yasa Tasarısı'nın kapsamı ve düzenlemeleri için neler yapılması gerekir? ARGE için nasıl bir eğitim, istihdam ve teşvik politikası gerekir? ARGE gelişiminde patent ve fikri hakların geliştirilmesi için neler gereklidir? ARGE için üniversite- sanayi işbirliği nasıl olmalıdır? Bilişim Suçları Yasa Tasarısı'nın kapsamı ve düzenlemeleri için neler yapılması gerekir? Bilişim hukukunun uygulanması konusunda kamu ve özel sektörün yeterliliğinin artırılması için neler gerekir? Sektörün gelişimi için yapılması gerekenler nelerdir?

Sunumların ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Çalıştay'ın kapanış konuşmasını yaptı ve Çalıştay'a katkı koyanlara plaket takdim edildi.

TAÇOY: "SORUMLULUKLAR SONA ERMEDİ"

Bakan Taçoy, kapanışta yaptığı konuşmada, 2 gündür devam eden çalıştayın tamamlandığını ancak burada görev alanların sorumluluklarının sona ermediğini belirtti.

Belirlenen hedeflere adım adım emek vererek ulaşmayı planladıklarını söyleyen Taçoy, gerekli adımların atılabilmesi için herkese ve emeğe ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Taçoy eğitim, teknoloji ve iletişimin biraraya gelmesiyle yapılabileceklerden umutlu olduğunu, herkesin birlik olması halinde yaratıcı ve çözüm odaklı adımların da atılabileceğini söyleyerek örnekler verdi.

Taçoy, Çalıştay'ın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.