İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özyiğit: "İyi başladı, sonuç da iyi olsun"

Özyiğit: "İyi başladı, sonuç da iyi olsun"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte oluşan olumlu havanın somuta da yansımaya başladığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 30/05/15 13:35
okuma süresi: 3 dak.
Özyiğit: "İyi başladı, sonuç da iyi olsun"
A- A A+

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs Türk toplumu lideri seçilmesiyle birlikte oluşan olumlu havanın somuta da yansımaya başladığını, bu çerçevede liderlerin geçtiğimiz günkü görüşmesinde da birtakım kararlar alındığını belirterek, "Süreç iyi başladı, iyi de gitmektedir. Temennimiz ve beklentimiz sürecin sonunun da iyi bitmesi ve erken, kalıcı ve adil bir çözümün bulunmasıdır" dedi.

TDP'den verilen bilgiye göre, Liderlerin geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri görüşmede Lefke Aplıç ile Mağusa Derinya sınır kapılarının açılması, başka kapıların açılması için çalışma yapılması, elektrik şebekelerinin birleştirilmesi, cep telefonu şirketlerinin her iki tarafta kullanılabilmesine olanak sağlanması, Radyo ve TV frekanslarında yaşanan çakışmaların ortadan kaldırılması konularında anlaşmaya varıldığını anımsatan Özyiğit, cinsiyet eşitliği konusunda bir komite oluşturulmasının da kararlaştırıldığını belirtti ve yaşanan gelişmelerin siyasi irade ve niyet olması halinde ilerleme kaydedileceğinin somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Gelişmeler olumlu olmakla birlikte, bu havanın 'çözüm kesin oldu' olarak algılanmaması gerektiği uyarısında bulunan Özyiğit, bu konuda daha yürünecek çok uzun yol olduğunun bir gerçeklik olduğunu kaydetti.

Olumlu ilerleyen ancak zor ve çetin olduğu aşikar olan bu süreçte iki taraftaki çözüm ve barış güçlerinin liderlere yardımcı olmalarının çok önemli olduğunu belirten Özyiğit, "Çözüm ve barış güçleri, Kıbrıs'ta çözümsüz geçen her günün tüm Kıbrıslıların zararına olduğu gerçeğinin farkında olarak, çözüm sürecinde liderlere yardımcı olmalıdırlar. Bu hem bir gereklilik, hem de sorumluluktur" ifadelerini kullandı.

"TDP üzerine düşeni yapmaktadır"

TDP olarak adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün bulunması adına üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmekte kararlı olduklarını, bu çerçevede Güney'deki siyasi partilerle de işbirliği süreci başlattıklarını belirten Özyiğit, AKEL ile kurulan ortak komitenin çalışmalarına başladığını ifade etti.

TDP Gençlik Örgütü'nün de bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Güney'deki AKEL Gençlik Örgütü EDON ve DISY Gençlik Örgütü NEDISY ile görüşme gerçekleştirdiğini belirten Özyiğit, o görüşmelerde de iki toplumun kaynaşmasına yardımcı olacak, iki tarafın birbirini daha iyi anlamasına yardımcı olacak bir dizi etkinlik yapılmasının karara bağlandığını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.