İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Yorgancıoğlu: "BRT de hizmet alımının yıllık maliyeti 600-700 bin TL"

Yorgancıoğlu: "BRT de hizmet alımının yıllık maliyeti 600-700 bin TL"

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Erçin Şahmaran'ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Başbakanlığı boyunca yaptıkları çalışmaları aktaran Yorgancıoğlu, hükümetin iki yıl içerisinde pek çok yasayı meclisten geçirebildiğine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 30/05/15 14:20
okuma süresi: 8 dak.
Yorgancıoğlu: "BRT de hizmet alımının yıllık maliyeti 600-700 bin TL"
A- A A+

Engellilere yapılan özel istihdam, kadın girişimcilere ve gençlere sağlanan imkanlarla 4 bin kişinin özel sektörde iş imkanı bulabildiğine dikkat çeken Yorgancıoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ise bir başarısızlık olarak nitelendirdi ve istifa gerekçesini de seçimler olarak gösterdi.

Vakıflar İdaresi'nin yöneticileri tarafından birilerinin görevinin değiştirilmesi üzerine olayın mahkemeye intikal ettiği konusuna da değinen Yorgancıoğlu, mahkeme kararının 'bu yer değişiklik kararı haksızdır, hükümsüzdür ve geçersizdir' şeklindeki hükmünü de hatırlattı.

Yorgancıoğlu yargının vermiş olduğu hükmün dahi, Vakıflar İdaresi yöneticilerince yok sayıldığını ve mahkeme kararına rağmen, bahsi geçen kişinin disipline sevk edildiğini vurguladı. Yaşanan olay ile ilgili Vakıflar İdaresi'ne gönderdiği yazı hakkında da açıklamada bulunan Yorgancıoğlu, yazının baskı unsuru olarak addettirilmesinin de yanlış olduğuna işaret etti.

"MAHKEMENİN KARARINA UYUN"

Vakıflar İdaresi hakkında yazmış olduğu yazının gerekçelerini aktaran Başbakan Yorgancıoğlu, Vakıflar İdaresi'nin mahkeme kararına uymadığını ve ortaya çıkacak sorumlulukla yükümlü olduklarını bilmeleri gerektiğini şu sözlerle kaydetti:

"Birilerinin görevi Vakıflar İdaresi'nin yöneticileri tarafından değiştiriliyor. Bu kişi de gidip mahkemeye diyor ki, 'benim haksız yere görevim değiştiriliyor, hakkımı arıyorum'. Mahkemede diyor ki; Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu'nun aldığı bu yer değişik kararı haksızdır, hükümsüzdür ve geçersizdir. Hakkını arayan iddia eden kişiyi haklı buluyor. Şimdi idare, bir sonraki gün bu kişiyi disipline veriyor. Niye? İşine gitmediği için. Ama mahkeme kararı zaten senin aldığın kararın hükümsüz olduğunu, geçersiz olduğunu karara bağladı.

Sen idare olarak o insanı, sırf senin kararına uymadı diye cezalandıramazsın. Mahkeme kararına rağmen sen bunu yaparsan ve o kişi yeniden dava açarsa bunun sorumlusu sen olacaksın. Çünkü sen idareyi zarara uğratan tarafsın. Benim yazdığım yazı budur! Mahkemenin kararına uyun, uymaz iseniz ortaya çıkacak sorumluluk ile siz yükümlü olacaksınız. Yani mahkemenin kararını önermem eğer bir baskı ise müsaade edin de mahkemenin kararına uysunlar."

"FARKLI GÖRÜŞLER OLABİLİR ÖNEMLİ OLAN BUNLARA SAYGILI OLABİLMEKTİR"

Başbakan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile zaman zaman anlaşmazlığa düştüğü konular olduğunu ancak bunun ikili koalisyonlarda çok olağan bir şey olduğunu şu sözlerle ifade etti; "Serdar Bey'le uyumlu olduğumuz noktalarda oldu, uyuşmadığımız noktalarda oldu. O da doğaldır diye düşünüyorum. Bir parti sağdan diğeri soldan geliyor. Farklı görüşler olabilir ama önemli olan bunlara saygılı olabilmektir."

"NİYE DURUP DURURKEN BİRİLERİNİ BÖYLE BİR DURUMDA BIRAKAYIM?"

BRT'nin kurum olarak ayakta kalabilmesi için yapılması gerekenlerin yapılmadığına dikkat çeken Yorgancıoğlu, hizmet alımına ihtiyaç olmamasına rağmen çok sayıda hizmet alımı yapıldığına ve yıllık giderlerinin 600-700 TL bin olduğuna dikkat çekti.

Yorgancıoğlu, "BRT'nin kurum olarak ayakta durabilmesi adına tedbirlerin alınması gerektiğini konuştuğumuzda hizmet alımı yapıldı. Dedim ki bunların yıllık maliyeti nedir? 600-700 bin TL dediler. Dedim ki bunların hepsini durduracaksın! Hizmet alımını durduracaksın çünkü sende yeterince personel vardır. Yaşananların gerekçesi budur yoksa ben niye durup dururken birilerini böyle bir durumda bırakayım?"

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BİR BAŞARISIZLIKTI"

"Her insan günü geldiğinde ayrılmasını bilebilmeli" diyen Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir başarısızlık olduğunu belirtti. Yorgancıoğlu; "Ben siyaseten partimin önünü açmak adına bu makama aday olmama düşüncesindeydim. Bu kararını verdim. Cumhurbaşkanlığı seçimi bir başarısızlıktı ve bu seçime bağlı olarak aday olmamayı düşündüm" dedi.

"İKİ YILDA ÇOK ŞEY BAŞARDIK"

'Bu hükümet iki yıldan çok daha kısa bir sürede pek çok yasayı meclisten geçirdi' diyen Yorgancıoğlu, iki senelik Başbakanlığı döneminde yaptıklarını ise şu sözlerle anlattı: "Bu hükümet döneminde engellilere daha önce verilmeyen değerler ilk defa verildi. Yasal hakları açısından özel sektördeki istihdamların teşvik edilmesi açısından, konumlarının güçlendirilmesi açısından yasalar yapıldı, meclisten geçirildi. Özel sektörde istihdamlar teşvik edildi, sigorta ihtiyat sandıkları yatırıldı. Ayrıca aldıkları engelli ücretinin yüzde 30'unun devlet tarafından ödenmesine devam edilmesi kararı da kabul edildi ve fiilen uygulandı.

Ülkemizde AB'ye bir uyum söz konusu olacak ise, cinsiyet eşitliği konusunda da bu hükümet döneminde çok yasalar yapıldı, çok haklar verildi. Kadınlarımızın iş kurma, girişimci ruhunu geliştirmek adına Sigorta İhtiyat Sandığının yatırılması karara bağlandı ve uygulandı. Cinsiyet eşitliğini yok sayan anlayışlara cezalar getirildi. Hükümet ilk defa gençlerin önünü açmak adına kendiişlerini kurmaları halinde Sigortasını ve İhtiyat Sandığını yatırma kararı aldı. Bu yöntem ile 4 bin gencimiz iş bulma imkanına sahip oldu.

Hükümet, ilk kez uygulanan politikalar nedeniyle, ek kaynak kullanmadan, kendi yerel gelirleri ile kamu görevlilerini ödedi. Sağlık açısından baktığımızda, beklenen 'Organ Nakil Yasasını' geçirdik. Önümüzdeki hafta içerisinde de organ nakli fiilen hayata giriyor. Ülkemizde giderek artan kanser hastalıklarının önlenmesi adına Onkoloji Hastanesi kuruldu. Erenköy'de, Batı'da Çamlıköy'de birer bölge klinikleri açıldı."

ASGARİ ÜCRET GEÇEN YIL İÇERİSİNDE İKİ KEZ TESPİT EDİLDİ

Yorgancıoğlu açıklamasının devamında;

"Vatandaşlık Yasası'nı meclise sevk ettik, çok tartışılan, eskiden çok istismar edilen, herhangi bir sıraya kurala bağlanmadan, keyfi yapılan bu işi sonlandırmak adına Vatandaşlık Yasası'nı meclise sevk ettik. Belediyeler Yasası'nı sil baştan yaptık, meclise sevk ettik ve belediyelerin katkı oranını yüzde 8 buçuktan genel olarak yüzde dokuza , 5 binin altında olanlara da yüzde 9.25'e yükselten ön görüyü meclise sevk ettik.

Bunlar aslında toplumun genelindeki sorunları çözmeye yönelik girişimlerdir ki bana göre doğru davranışta hükümetler tarafından budur. Bu ülkede İyi İdare Yasası yapıldı. İnsanların kamuda uğradıkları haksızlıklar söz konusu olursa bu haklarını arayabilme konusunda kendilerine teminat olan İyi İdare Yasası bu hükümet döneminde yapıldı. Ülkemizin kanayan yarası, hepimizin korkulu rüyası, yangın helikopterinin ihalesi geçtiğimiz gün yapıldı.

Bir hafta on gün içerisinde bu da sonuçlanacak. Dövizin yükselmesinden dolayı ödeme güçlüğü çeken kredi sahiplerinin işlemlerinin getirdiği pul parası yükünü ortadan kaldırmak adına Maliye Bakanımız bir çalışma yürütüyor. Bireysel beklentilerin bir sonu yoktur. Devlet ihtiyacı kadar olanı ve ihtiyaç analizi yaptıktan sonra almak zorundadır. Devlette kadro fazlası vardır iddiasına rağmen, ihtiyaç analizi yapılmadan alındığı için ihtiyaç alanlarının boş olmasıdır. Bu bir sıkıntıdır ve bir iki yılda aşılması da mümkün değildir." şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.