İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Hastanesi, Rusca konuşan 15 ülke ile tarihi bir anlaşmaya imza attı

YDÜ Hastanesi, Rusca konuşan 15 ülke ile tarihi bir anlaşmaya imza attı

YDÜ Hastanesi ile Rusya, Ukrayna, Moldova, Belarus, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan'ın da aralarında bulunduğu on beş ülke sağlık turizmi alanında uluslararası işbirliği anlaşmasına imza attı.

Yayın Tarihi: 08/06/15 08:00
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Hastanesi, Rusca konuşan 15 ülke ile tarihi bir anlaşmaya imza attı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East Universty Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; 100'ün üzerinde delegenin katılımıyla B2B Encounters tarafından YDÜ Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Forumu kapsamında KKTC'ye gelen on beş ülke ile YDÜ Hastanesi arasında Sağlık Turizmi'ne yönelik uluslararası işbirliği anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

Uluslararası anlaşmaya 17 ülke temsilcisi imza koydu...

Açıklamada, Türkiye, Almanya, İsviçre, İtalya, İspanya, İsrail, Hindistan'dan gelen delegelerin katılımı ile YDÜ Hastanesi'nde gerçekleştirilen törende imzalanan uluslararası anlaşmaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan, YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Türkiye'den B2B Encounters Başkanı Mert Akkök yanısıra 15 Rusca konuşan ülke temsilcisinin imza koyduğuna yer verildi.

Savaşan; Rus pazarı KKTC için çok önemli...

Ahmet Savaşan törende yaptığı konuşmada Rus pazarının Sağlık Turizmi açısından KKTC için çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, Kuzey Kıbrıs'ın coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri, YDÜ Hastanesi başta olmak üzere sayıları gün geçtikçe artan nitelikli hastaneleri ve kliniklerindeki yüksek konforu, son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yanında sunduğu fiyat avantajları sayesinde Rusca konuşan ülkelere alternatif bir sağlık turizmi destinasyonu yarattığını vurguladı. Savaşan imzalanan anlaşma ile Kuzey Kıbrıs'a Rusca konuşan ülkelerden daha yoğun hasta gönderileceğini bunun da önemli bir katmadeğer yaratacağını söyleyerek, anlaşmanın bu yönüyle tarihi bir öneme haiz olduğunu vurguladı. Savaşan son olarak Kuzey Kıbrıs'a hasta göndermek için anlaşmaya imza koyan ülke temsilcilerine Yakın Doğu Üniversitesi ve Kıbrıslı Türkler adına teşekkür etti.

Akkök; Anlaşma Sağlık Turizmi'nin gelişmesi yönünde büyük bir adım...

Akkök de yaptığı konuşmada, Uluslararası Sağlık Turizmi Forumu'nun (International Medical Tourism Forum) geçen yıl İspanya'nın Barcelona şehrinde toplandığını belirterek, toplantının bu yıl KKTC'de gerçekleştirilmesi ve katılımcı ülkeler arasında işbirliği anlaşması imzalanmasının Kuzey Kıbrıs'da Sağlık Turizmi'nin gelişmesi yönünde atılmış büyük bir adım olduğunu vurguladı. Mert Akkök konuşmasının sonunda YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel'in şahsında üniversiteye ev sahipliğinden ötürü teşekkürlerini bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.