İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Maraş'taki yangın kontrol altına alındı

Maraş'taki yangın kontrol altına alındı

Kapalı Maraş bölgesinde yangın çıktı. Yangın sonucunda Mağusa bölgesi duman altında kaldı. Saatlerdir süren yangın kontrol altına alındı.

Yayın Tarihi: 12/06/15 20:44
okuma süresi: 3 dak.
Maraş'taki yangın kontrol altına alındı
A- A A+

Kapalı Maraş bölgesinde, henüz belli olmayan bir sebep dolayısıyla yangın çıktı. Yangın dolayısıyla Lefkoşa'dan takviye itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Öte yandan bölge halkı, çıkan dumanların ilk başta Maraş bölgesinde yapılan temizlikten dolayı olduğunu düşündüğü ardından yangının çıktığını farkettikleri öğrenildi.

Gazimağusa'nın Derinya bölgesinde dün öğleden sonra çıkan ve Kapalı Maraş'a da sıçrayan yangının kontrol altında olduğu ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Polis Basın Subaylığı'ndan alınan bilgiye göre, yangın sonucu 4 buçuk kilometrelik alan içinde bulunan bitki örtüsü, kuru otlar ve sayısı henüz tespit edilemeyen eski ve kullanılmayan bazı binalar yandı.

Polis, İtfaiye, Sivil Savunma ekipleri ve askeri birliklerin bölgedeki çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Yangını söndürme çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'den dün akşam saatlerinde yangın söndürme uçağı da gelerek yangına müdahale etmişti.

TAK muhabirinin Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu'ndan aldığı bilgiye göre, nedeni henüz bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Alevler, Kapalı Maraş bölgesinde de etkili oldu ve binalar yandı.

Kriz masasının görev başında olduğunu; polis, itfaiye, Sivil Savunma Teşkilatı ve belediye ekipleri yanında, bölgedeki tüm sivil tankerlerden de takviye istediklerini, yangın söndürmeye yarayabilecek tüm araçları çağırdıklarını belirten Kaymakam Şifa Çolakoğlu, "Yangın henüz kontrol altına alınmış değil, çalışmalar sürüyor" dedi.

Çolakoğlu, alevlerin Orduevi'ne 500 metre yaklaştığını belirtti.

Derinya bölgesinde başlayarak Kapalı Maraş bölgesine giren yangında söndürme çalışmaları son sürat devam ediyor. Birleşmiş Milletler'den talep edilen yangın helikopterinin ardından helikopter bölgede şu anda söndürme çalışması yapıyor. İtfaiye araçları ve Sivil Savunma araçlarının da bölgede bulunduğu ifade edilirken, halkın Maraş bölgesi tellerinin arkasından olayı fotoğrafladığı da gözlemlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.