İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Hayvan Hastanesi Festivaline çocuklar büyük ilgi gösterdi

YDÜ Hayvan Hastanesi Festivaline çocuklar büyük ilgi gösterdi

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdiği festival büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 22/06/15 08:30
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Hayvan Hastanesi Festivaline çocuklar büyük ilgi gösterdi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Hayvan Hastanesi'nin erken yaşta hayvan sevgisinin aşılanmasına yönelik olarak festival düzenlendiği belirtildi.

Savaşan: Erken yaşta hayvan sevgisinin kazandırılmasını hedefliyoruz…

Hayvanlarla kurulan bağın, çocuğun arkadaşlık duygusunun gelişimine katkıda bulunduğunun pek çok çevre tarafından kabul edildiğini söyleyen YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan "bu ilişki sayesinde, çocuklarımız daha hoşgörülü, daha paylaşımcı, daha anlayışlı, farklılığa daha açık oluyorlar. Veteriner Fakültemiz ve Hayvan Hastanemizin öncülüğünde gerçekleştirilen bu tür etkinliklerle üniversitemiz ülkemizde erken yaşta hayvan sevgisinin kazandırılmasını hedeflemektedir" dedi.

Ergene öğrencileri en çok merak ettikleri konularda bilinçlendirdi…

Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de festival kapsamında çocuklara "hayvanlara nasıl davranılmalı?, hayvan sahibi olmanın sorumlulukları nelerdir? eğer bir hayvan sahiplenmek istiyorsak neler yapmalıyız? kedi, köpek, kuş ve balık bakımı nasıl olmalı?" gibi önemli konularda bilgiler verildiğini söyledi.

Hayvan satın almak yerine, barınakları tercih edin…

Hayvan sevgisi hayvan bakımı konularında çocuklara geniş bilgi veren Ergene, hayvan sahiplenmek isteyen ailelere, satın almak yerine, barınakları tercih etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Köpek Güzellik Yarışması büyük ilgi gördü…

Hayvan severlerin büyük ilgi gösterdiği festival kapsamında bir de güzellik yarışmasının gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Barış eski Güzeli Ceyda Tatlı, Türkiye'nin tanınmış kopek eğitmeni Tarkan Özvardar, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eser Özgencil ile katılımcılardan bir kişiden oluşan jurinin "En Yakışılkı Prens", "En Güzel Prenses", "En Sempatik" ve "En Süslü" kategorilerinde ödüllerin verildiğine yer verildi.

Polis narkotik köpekleri hayranlık yarattı…

Kurulan stantlarda sokak hayvanları yararına satışların da yapıldı festivalde Polis narkotik köpeklerinin saklanan maddeleri bulmakta gösterdikleri üstün performansının hayranlık yarattığı vurgulandı.

Tarkan Özvardar'ın köpeğinden frizbi show… Açıklamada son olarak, köpek eğitim uzmanı, Veteriner Hekim Tarkan Özvardar'ın da davetli olarak katıldığı festivalde, 2 kez Avrupa Köpekli Frizbi Şampiyonu, 2 kez Türkiye Şampiyonu, 2013 Yılında Guiness dünya rekorunu kırarak rekorlar kitabına geçen ilk Türk Köpek olan Rhino'nun yavrusunun da muhteşem bir frizbi show yaptığına yer verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.