İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Denktaş: "Aziz Yıldırım konusu abartıldı"

Denktaş: “Aziz Yıldırım konusu abartıldı”

Denktaş Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın KKTC ziyaretine de değinerek, konun fazla abartıldığını söyledi.

Yayın Tarihi: 25/06/15 14:11
okuma süresi: 3 dak.
Denktaş: “Aziz Yıldırım konusu abartıldı”
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alan DP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, askerlikle ilgili uygulamalar konusuna ve bu konuda birkaç gündür çıkan bir köşe yazısına değindi.

Vicdani ret talep etmeyle ilgili, hukukçulardan görüş aldığına dikkat çeken Denktaş, ülkede bu konuda bir yasa bulunmadığını belirterek, bu konuda talepte bulanan gençlerin bu sebeple ceza alabildiklerini söyledi.

Vicdani ret konusunun gün geçtikçe daha çok gündeme geleceğini ifade eden Denktaş, yurt dışındakilerin veya parası olanların bedelli askerlik yapabildiğini, dolayısıyla ortada bir eşitsizlik olduğunu kaydetti.

Denktaş, silah tutmak istemeyen gençlerin böyle bir talepte bulunabildiğini, ancak daha sonra ava gittiğini, bunun da bir anomali yarattığını ifade ederek, gençlerin dinlenerek, konunun uygulanabilir olup olmadığına bakılması gerektiğine dikkat çekti.

Denktaş Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın KKTC ziyaretine de değinerek, konun fazla abartıldığını söyledi.

Denktaş, "Havaalanına bir yazı asalım, KKTC'ye gelen ve futbol ile ilgili bir işi olan kişiler KTTF'den izin alsın" dedi.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümet oluşturulduktan sonra Başbakan Yardımcılığı'nın reformlardan sorumlu bakanlık olarak görevlendirildiğini anımsattı.

Bu konuda yapılan çalışmaları anlatan Denktaş, bakanlıktan istifa sebebinin açık olduğunu, bunu daha önce kamuoyuyla paylaştığını kaydetti.

Geçen Cuma, yapılan değişiklikleri ilgili paydaşlara göndermek için hazırlık yaptıklarını ifade eden Denktaş, araya Süleyman Demirel'in cenaze töreni girdiği için bunların gerekli yerlere iletilemediğini belirtti.

"Alelacele geçirmeye çalışıyoruz, gözden bir şeyler kaçırmaya çalışıyoruz" şeklindeki suçlamaları kesinlikle reddettiğini vurgulayan Denktaş, "komitede bu kadar ayrıntılı ve özenle tartışılan tek yasadır" dedi.

"Bugüne kadar olduğu gibi çok serbest bir kamu düzeni olmayacak bir tasarı" hazırlandığını ifade eden Denktaş, çözüm olması halinde buna uygun olacak, çözüm olmaması halinde de dünya düzenine uygun olacak bir tasarı hazırlandığını söyledi.

Bu ülkenin her vatandaşının düzgün, verimli hizmet almasını sağlayacak bir düzenleme yapıldığını anlatan Denktaş, bazı kesimlerin bu tasarıdan memnun olmamasının normal olduğunu belirtti.

Denktaş, grupların değil, ülkenin bütünü düşünülerek bir çalışma yapıldığını yineledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.