İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hükümet Programı'nın bugün tamamlanması bekleniyor

Hükümet Programı'nın bugün tamamlanması bekleniyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi'nin yarın yapacağı toplantılarla, hükümet programı müzakere taslağını sonuçlandırmayı hedeflediklerini, ardından da siyasi partilerle görüşmelere başlayacaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 29/06/15 07:48
okuma süresi: 2 dak.
Hükümet Programı'nın bugün tamamlanması bekleniyor
A- A A+

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Talat, yarın saat 16.00'da Merkez Yönetim Kurulu'nun, saat 19.00'da ise Parti Meclisi'nin yapacağı toplantılarla, kurulacak hükümette Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler'in hassas olacağı, önem verdiği hususların belirlendiği hükümet programı müzakere taslağını bitirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Genel Başkan Talat, siyasi partilere yönelik ziyaret programının da yarınki Merkez Yönetim Kurulu'nda kararlaştırılacağını belirterek, ziyaretlerde, ülke için iş yapacak bir hükümet kurulup kurulamayacağı konularında konuşacaklarını söyledi.

Bazı internet sitelerinde ve gazetelerde kurulacak hükümette yer alacak isimler konusunda dolaşan haberlerin uydurma olduğunu vurgulayan Talat, bunların kesinlikle doğru olmadığını, hangi partiyle nasıl bir hükümet kurulacağı belli değilken isim konuşmadıklarını ifade etti.

Talat, kurulacak hükümetin belirlenmesinden sonra bir bakanlığı en iyi kimin yapacağını, vatandaşın beklentilerini de düşünerek karar vereceklerini, yani işe göre isim belirleneceğini kaydederek, "Önce bakanlıklar, sonra bakanlar belirlenecek" dedi.

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile henüz görüşmediklerini, onunla da istişare edeceklerini çünkü hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı'nın vereceğini vurgulayan Talat, "Biz Cumhuriyetçi Türk Partisi açısından hükümeti kurabilecek başbakan adayını Ömer Kalyoncu olarak belirledik. Cumhurbaşkanı'yla da görüşeceğiz" diye konuştu.

Talat, Demokrak Parti –Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş'la telefon görüşmesi konusundaki soruya karşılık ise, Denktaş'ın kendisini aradığını ve siyasi partilerle görüşmeye ne zaman başlayacaklarını sorduğunu, kendi programını ayarlamak açısından bu çerçevede bir görüşme yaptıklarını bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.