İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Kıbrıslı Türkler AB'ye zamanla hazırlanmalı"

Akıncı: "Kıbrıslı Türkler AB'ye zamanla hazırlanmalı"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün başlayacak özlü müzakerelerin ardından Brüksel'e üç günlük bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yayın Tarihi: 29/06/15 07:57
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Kıbrıslı Türkler AB'ye zamanla hazırlanmalı"
A- A A+

Başta Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Shultz olmak üzere üst düzey AB yetkilileriyle görüşmeler yapacak olan Akıncı'nın "Kıbrıs'ta çözüm zamanı artık geldi. Vakit kaybetmememiz gerekiyor" mesajını vermesi bekleniyor. Görüşmelerde AB yetkililerine, "AB, Kıbrıslı Türkleri çözüme hazırlamalı. Bu süreçte AB'ye büyük görevler düşüyor" uyarıları da yapılacak.

Altı başlık görüşülecek

Milliyet'e konuşan Cumhurbaşkanı, "Avrupa Birliği, Kıbrıs'taki görüşme sürecine katkısını yapsın. Ama görüşmeler BM sürecinde devam edecek" dedi. Çözümden sonra kurulacak federal devletin AB'de yer alacağını ifade eden Akıncı, "O nedenle AB'nin Kıbrıslı Türklerle ilişkisi sıkı olmalı. Kıbrıslı Türkler oluşacak federal devletin siyasi eşit bir parçasıdır. AB, çözümü beklemeden, Kıbrıs Türk tarafı ile şimdiden sıcak ilişkiler kurmalı. Kıbrıslı Türkleri ve kurumlarını AB'ye hazırlamalıdır" dedi. Yarın resmen ziyarete başlayacak olan Akıncı, önemli düşünce kuruluşlarının yuvarlak masa toplantısına da katılacak. Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis bugün yapılacak görüşmelerde ise, Kıbrıs sorunun özüne ilişkin konuları ele almaya başlayacak. Masada Yönetim ve Güç Paylamı, Mülkiyet, AB konuları, Garantiler, Toprak ve Harita, Ekonomi olmak üzere 6 ana başlık bulunuyor. Kıbrıslı müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis, 'Anastasiadis-Akıncı yakınlaşma kağıtları' hazırlamıştı. Liderler de bu kağıtlar üzerinden görüşmeleri sürdürecek.

Sefa Karahasan - Milliyet

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.