İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tulga: "Tekelleşmeye karşı mücadele artarak devam edecektir"

Tulga: “Tekelleşmeye karşı mücadele artarak devam edecektir”

Esnaf ve zanaatkarlar olarak uzun yıllardır tekelleşmeye karşı mücadele verdiklerini, tüm bunlara rağmen eğitim kurumu olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde AVM inşaatı için kazı çalışmalarının başlandığını belirten KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, bundan sonra bu mücadelenin daha da şiddetli bir şekilde artarak devam edeceğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 29/06/15 16:11
okuma süresi: 3 dak.
Tulga: “Tekelleşmeye karşı mücadele artarak devam edecektir”
A- A A+

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, ülkede tekelleşme sürecinin neredeyse tüm meslek ve iş kollarını kapsar hale geldiğini, Oda olarak geçmişte yaptıkları uyarıların ise küçümsenerek bir tarafta bakkalların, diğer tarafta ise market sahiplerinin kavgasına indirgenmeye çalışıldığını ifade etti. Ancak, bu durumun böyle olmadığını ve gelinen aşamada hırdavattan giysiye, kasaptan, pastaneye, restoranttan, tavuk, yumurta ve piliç satışına kadar, hatta basın, yayın ve eğitim de dahil olmak üzere ekonominin pek çok faaliyet alanının, esnaf ve zanaatkarların ise tüm faaliyet alanlarının tekelleşme noktasına geldiğini vurguladı.

Tulga, buradan hareketle bir gerçeğin daha gün yüzüne çıktığını ve aslında bu kavganın küçümsenmeye çalışıldığı gibi bakkal ve market kavgası değil, toplum ile tekeller arası bir mücadele olduğunun önemle altını çizdi.

Tulga, toplumun birçok kesiminin tüm karşı çıkışlarına ve tekelleşmeye karşı verilen mücadeleye rağmen, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin sınırları içerisinde bulunan araziyi bir protokol ile AVM yapılmak üzere yatırımcıya kiralamış bulunduğunu ve üç – dört gündür de AVM inşaatı için kazılara başlandığını belirtti.

KTEZO Genel Koordinatörü Tulga, "Doğu Akdeniz Üniversitesi gibi ülkenin güzide bir eğitim kurumunun da bu tekelleşme trenine katılması, 'zurnanın zırt dediği yere' gelindiğinin en açık göstergesidir" şeklinde ifade etti.

Tulga açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Yaşam mücadelemiz, demokrasi mücadelemiz, ekmek, emek mücadelemiz, bu alanlarda düzenleme istediğimiz 2007 – 2008 yıllarında olduğundan daha şiddetli bir şekilde artarak devam edecektir. Mücadele asla ve asla sadece esnaf, zanaatkar, üretici ve tekeller arasında değil, toplumun ezici çoğunluğu ile tekeller arasında olacaktır.

Haksız rekabetin ta kendisi olan tekelleşme süreci yaşanırken, kimse bize rekabet etme üzerine ders vermesin, çünkü bu mümkün değildir.

Kısacası, ya hemen düzen ve düzenleme yapılmalıdır, ya da ortak mücadele sonuna kadar sürdürülecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.