İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Kaptan: "Kadrolu memur sayısı 5 bin 71"

Kaptan: "Kadrolu memur sayısı 5 bin 71"

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Kıbrıs Postası'nın 22 Haziran 2015 tarihli "12 bin 500 memur fazlası" başlıklı manşet haberiyle ilgili yaptığı açıklamada, KKTC nüfusuna göre 12 Bin 500 memur fazlası olduğu yönündeki verilerin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, Mayıs 2015 verilerine göre, Kuzey Kıbrıs'taki kadrolu memur sayısının 5 bin 71, Güney Kıbrıs'taki sürekli memur sayının ise 12 bin 116 olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 30/06/15 07:44
okuma süresi: 5 dak.
Kaptan: "Kadrolu memur sayısı 5 bin 71"
A- A A+

Son altı yıl içinde kadrolu memur sayısında 500 azalma olurken, bunun bütçeye ek mesai olarak yansımakta olduğunu ifade eden Kaptan, "Mayıs 2015 verilerine göre kamu hizmetinde 17 bin 787, ilköğretim kadrosunda bin 617, genel orta öğretim öğretmen kadrosunda bin 782, mesleki teknik öğretim öğretmen kadrosunda 595, polis örgütünde ise 2 bin 130 kişi çalışıyor" dedi.

Kaptan, istihdamların parti merkezlerinden, özellikle UBP döneminde daha da artırıldığını belirterek, "Hiçbir gencin ekmeğinden olmasını istemiyoruz. Bunun için kadro değil, iş güvencesi verilmesi yönünde yasa hazırladık. Kamu Reformu Yasası ile birlikte bunun geçeceğini düşünüyoruz" dedi.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Kıbrıs Postası'nın 22 Haziran 2015 tarihli "12 bin 500 memur fazlası" başlıklı manşet haberiyle ilgili yaptığı açıklamada, KKTC nüfusuna göre 12 Bin 500 memur fazlası olduğu yönündeki verilerin

gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kaptan, Mayıs 2015 verilerine göre, Kuzey Kıbrıs'taki kadrolu memur sayısının 5 bin 71, Güney Kıbrıs'taki sürekli memur sayının ise 12 bin 116 olduğunu kaydetti.

Gelmiş geçmiş iktidarların ülkede planlı istihdam yapmadıklarını ifade eden Kaptan, istihdamların parti merkezlerinden özellikle UBP döneminde daha da artırıldığını belirtti. "Hiçbir gencin ekmeğinden olmasını istemiyoruz" diyen Kaptan,istihdam edilenlerin ekmeğinden olmaması için yasa hazırladıklarını vurguladı. Kaptan, hazırladıkları yasanın bu kişilere kadro değil, iş güvencesi verilmesi yönünde olduğunu belirterek, Kamu Reformu Yasası ile birlikte bunun geçeceğini düşündüklerini söyledi.

Kaptan: "Kadrolu memur sayısında 500 azalma"

Kaptan, son altı yıl içinde kadrolu memur sayısında 500 azalma olurken, bunun bütçeye ek mesai olarak yansımakta olduğunu kaydetti. Kaptan, şunları söyledi: "Ne yazık ki çalışanın dinlenme ve uyku hakkından çalan yönetim yine beyanatlarla çalışanı suçlu gibi gösterip, ek mesai çalışanlarını suçlu koltuğuna oturtuyor. Planlı ve programlı tüm bakanlıklarda analiz yapılsa, nerede kaç peronele ihtiyaç olduğu yönünde çalışma yapılsa, 600 istihdam dahi yapılsa, bütçeden bir kuruş fazla çıkmayacak. Ek mesailer sadece 24 saat çalışan, kesintisiz hizmet veren, resmi günlerde çalışmak zorunda kalan kişilere ödenecek"

Kaptan, kamu hizmetinin dünya ve AB standartlarında ortalama nüfusun yüzde 3 ile yüzde 5 'i arasında olduğunu belirterek, özel durumların hariç olduğunu söyledi. Çok personelin çok iş yapacağı mantığının doğru olmadığını ifade eden Kaptan, gerektiği kadar personelin olmamasının da ayrı bir sıkıntı olduğunu kaydetti. Kaptan, böyle bir durumda çalışanın ve hizmet alanın memnuniyetsizliğinin ortaya çıktığını belirtti.

Kaptan, veriler incelendiğinde kamu hizmetinde çalışan 17 bin 787 kişinin görüldüğüne dikkat çekerek, bunun içinde ilköğretim kadrosunun bin 617, genel orta öğretim öğretmen kadrosunun bin 782, mesleki teknik öğretim öğretmen kadrosunun 595, polis örgütünün ise 2 bin 130 olduğununu açıkladı. Kaptan, Nisan 2015 verilerine göre, KKTC'deki emekli memur sayının 11 bin 21, sosyal sigorta emeklisinin ise 32 bin 102 kişi olduğunu kaydetti.

Kaptan, Polis Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarına bakıldığında personelin yetersiz olduğunun belirtildiğini, ancak polis sayısı arttıkça polis devleti yaratılmaya çalışıldığının gösterilmekte olacağını belirtti. Kaptan, verilerdeki diğer görevlilere bakıldığında özürlü, şehit aileleri, özelleştirme yasasından istihdam gibi alanların ise sosyal devlet olmayı gerektiren gereklilik olduğunun altını çizdi.

Memur Emeklileri Nisan 2015

Emekli memur 11.021

87 sonrası emekli memur 561

Mücahit emeklisi 1.194

Belediye emeklisi 325

Cemile yardımı 14

Genel toplam 13.125

Sosyal Sigorta emeklisi 32.102

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.