İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Brüksel gündemi Yunanistan ama..!

Brüksel gündemi Yunanistan ama..!

Müzakere masasında dün ilk kez zorlu konular konuşuldu. Ardından ise Cumhurbaşkanı Akıncı bir dizi temasta bulunmak üzere Brüksel'e gitti.

Yayın Tarihi: 30/06/15 08:02
okuma süresi: 2 dak.
Brüksel gündemi Yunanistan ama..!
A- A A+

Ancak AB bürokrasisi şu sıralar fazlasıyla Yunanistan krizi ile meşgul… Gözlemciler böylesi alevli bir Yunanistan konjonktüründe Akıncı'nın Brüksel ziyaretinin talihsiz bir döneme denk geldiğine dikkat çekiyor.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Müzakere masasında dün ilk kez 'özlü müzakere' süreci kapsamında zorlu konular konuşuldu. Ardından ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Brüksel'e gitti.

Akıncı'nın temaslarının Perşembe gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Euro Grubu Brüksel'de Yunanistan'la ardı ardına girdiği toplantılarla uğraşırken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 3 günlük ziyareti kapsamında Brüksel'de aralarında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Shultz'un da bulunduğu bir dizi üst düzey yetkili ile görüşmesi bekleniyor.

Siyasal gözlemciler, Akıncı'nın Brüksel ziyaretinin yoğun Yunanistan krizi gündemi nedeniyle talihsiz bir döneme denk geldiğine dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Brüksel'i ziyaret eden Anastasiadis, Avrupa Konseyi'nde üst düzey temaslarda bulunmuş Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude-Juncker'ın temmuz ayında Ada'ya yapacağı ziyareti anımsatarak, ziyaretin, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olması arzusuna katkı koymasının mümkün olabileceğini belirtmişti.

Ayrıca Anastasiadis, Brüksel'de Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya gelerek İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Avrupa Konseyi zirvesine çağrılması ve bu yetkililerle ayrı ayrı görüşmeler yapılması şeklindeki önerisini ele almıştı.

Anastasiadis aynı ziyarette Yunanistan'ın, borcun sürdürülebilirliği ve tasarruf politikalarına ilişkin taleplerine AB ortaklarının anlayış göstermesi gerektiğini de belirtmiş Yunan Hükümeti'nin tezlerini savunmanın görevi olduğunu da kaydetmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.