İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı: "Hedef AB kurumlarıyla şimdiden üst düzey ilişki kurmak"

Akıncı: "Hedef AB kurumlarıyla şimdiden üst düzey ilişki kurmak"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Brüksel'e gitmek için dün adadan ayrıldı. Dün akşam İstanbul'da kalan Akıncı, bugün Brüksel'e gidecek.

Yayın Tarihi: 30/06/15 08:10
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı: "Hedef AB kurumlarıyla şimdiden üst düzey ilişki kurmak"
A- A A+

Ercan'dan saat 19.20'de ayrılan Akıncı'yı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz uğurladı.

"HEDEF AB KURUMLARIYLA ŞİMDİDEN ÜST DÜZEYDE İLİŞKİ KURMAK"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı hareketinden önce basına yaptığı açıklamada, 3 günlük ziyaret için Brüksel'e gittiğini, orada bir dizi üst düzey AB yöneticisiyle görüşeceğini anlattı.

Akıncı, hedeflerinin, gelecekte federal bir çatı altında parçası haline gelinecek Avrupa Birliği kurumlarıyla şimdiden en üst düzeyde ilişkileri sağlıklı bir şekilde kurmak ve devam ettirmek olduğunu söyledi.

Daha önceki süreçlerde benzeri toplantılar yapıldığını ancak bu kez çok daha yoğun temaslar yapılacağını anlatan Akıncı, bu temasların kamuoyuna da yansıyacağını söyledi.

"KKTC'nin hedefi Avrupai değerlere haiz demokratik yapı içerisinde 11 yıl önce evet dediği halde yerini alamadığı AB kurumlarında artık hak ettiği yeri almak" diyen Akıncı, bunun da bir çözümle mümkün olacağını kaydetti.

"BİR BAŞKA VARLIĞIN AZINLIĞI KONUMUNDA DEĞİL GELECEKTEKİ FEDERAL ORTAKLIĞIN İKİ EŞİT KANADINDAN BİRİ OLARAK İLİŞKİ KURMAK…"

"Kıbrıs Türk toplumu KKTC'nin bugün AB ile olan ilişkilerinde bir başka varlığın azınlığı konumunda değil, gelecekteki federal ortaklığın iki eşit kanadından birisi olarak şimdiden AB kurumlarıyla bir ortaklaşma arzusunda" diyen Akıncı, bunun siyaseten resmi tanınmayla ilişkili olmadığını ifade etti.

Akıncı şöyle devam etti:

"Biz ne istediğimizi biliyoruz. İstediğimiz iki kesimli, iki toplumlu federatif bir çözümdür. O çözümün siyaseten eşit ortağı olacağız, o çerçevede de AB'nin bir partneri olacağız.

Ama daha şimdiden bu ilişkilerin kurulmasına ilerletilmesinde Kıbrıs Türk toplumu ve kurumları ve ekonomisinin Avrupa Birliği standartlarına uyum sağlayacak şekilde bir ilişkinin kurulmasının ne kadar önemli olduğunun bilinci içerisinde hareket etmek lazım."

Akıncı, kendisinin bu çerçevede vereceği mesajlar olduğunu da kaydetti.

AKINCI BİR DİZİ ÜST DÜZEY TEMAS YAPACAK

Akıncı, Bürksel ziyaretinde aralarında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Shultz'un da bulunduğu bir dizi üst düzey temas yapacak.

Akıncı'nın Brüksel temasları salı, çarşamba ve perşembe günlerini kapsayacak. Akıncı ve beraberindekilerin cuma gününün ilk saatlerinde ülkeye dönmesi bekleniyor.

Akıncı'ya Brüksel temaslarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Müzakere Heyeti üyesi Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Dışilişkliler Koordinatörü Deniz Birinci eşlik ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.