İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Çiftçiler ile Hükümet uzlaşamadı; eylemler dozu artarak sürecek!

Çiftçiler ile Hükümet uzlaşamadı; eylemler dozu artarak sürecek!

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Lefkoşa'yı kilitledi. Tahıl alım fiyatları nedeniyle gün boyudur eylemlerini ve temaslarını sürdüren çiftçilerin, Hükümet ve hükümetin büyük ortağı CTP yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonuçsuz kaldı. Çiftçilerin eylemleri yarın da dozu artarak sürecek...

Yayın Tarihi: 30/06/15 20:30
okuma süresi: 8 dak.
Çiftçiler ile Hükümet uzlaşamadı; eylemler dozu artarak sürecek!
A- A A+

Kıbrıs Postası - GÜNCEL

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği bugün Lefkoşa'da araçlı eylem yaptı. Çiftçiler Birliği, Toprak Ürünleri Kurumu'nca açıklanan tahıl alım fiyatlarını kabul etmediklerini duyurmuş ve eylem kararı aldıklarını açıklamıştı.

Eyleme katılan çiftçiler Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplanmaya başladı. Eylemciler, önce Meclis ardından da Başbakanlık önüne gitti.
Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi'ni araçlarıyla geçecek olan eylemciler, Başbakanlık'a o güzerhagı kullanarak ulaşacak...

10:30 - ÇİFTÇİLER KIBRIS GAZETESİ ÖNÜNDE

Çiftçiler, Kıbrıs Gazetesi önünde birleşmeye başladılar. Eylemciler, toplanmalarının ardından Tarım Bakanlığı'na doğru yola çıkacaklar...

11:21 - EYLEM HENÜZ 'RESMİ' OLARAK BAŞLAMADI

Mesarya bölgesi Çiftçileri'nin Lefkoşa'ya akını uzun süre devam etti. Kıbrıs Gazetesi önünde ortalama 200 araç hazır olarak bekletildi. Kıbrıs Postası'nın eylemde olan işçilerden edindiği bilgilere göre, çiftçiler iş araçlarını Başbakanlık önünde bırakacak.

11:25 - EYLEMCİLER HAREKETE GEÇTİ

Çiftçiler, Kıbrıs Gazetesi önünden harekete geçerek Tarım Bakanlığı'na doğru yola çıktı...

12:10 - ÇİFTÇİLER TARIM BAKANLIĞI ÖNÜNDE

Çiftçiler, Tarım Bakanlığı önüne ulaştı. Tarım Bakanlığı önünde polis güçleri de eylemcileri karşıladı... Eylem alanında gerginlik yaşanmadı.

12:38 - KELLE: "BAKAN SORUMLULUKTAN KAÇIYOR"

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Tarım Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu'nu suçlayarak, sorumluluktan kaçtığını belirtti.

Kelle, "Bakan, sorumluluktan kaçtı, burada yok! Arkadaşlarımız şu an yollardadır. Biz de Başbakanlık'a giderek, gerekli açıklamayı Başbakan'a yapacağız. Sizler de şahitsiniz" ifadelerini kullandı.

Eylemciler, şu sıralarda Başbakanlık'a doğru yola çıktılar. Çiftçiler, 3 aracı da Tarım Bakanlığı önünde bıraktı.

13:22 - EYLEMCİLER BAŞBAKANLIK'A ULAŞMAK ÜZERE

Çiftçiler, Kıbrıs Türk Havayolları Önünde çift şeridi kullanarak Başbakanlık'a doğru yol alıyor...

EYLEMCİLER BAŞBAKANLIK'TA

Çiftçiler, kornalar, zurna ve davullarla Başbakanlık önüne ulaştı. Başbakanlık binası Polis tarafından ablukaya alındı. Polise ait araçlar Başbakanlık önüne dizildi. Eylemciler Başbakanlık Binası önüne giremeyecek. Eylemcilerin, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşme talep edeceği öğrenildi...

13:41 - POLİS İLE EYLEMCİ ARASINDA KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Polis kuvvetleri ile eylemciler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Eylemcilerin, polis kuvvetlerinin kurduğu dorseyi kamyonla çekmek istemesi üzerine, Başbakanlık önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Eylemciler ile Polis arasında yaşanan tartışma sonrasında Polis kuvvetleri dorsenin çekilmesine izin vermedi.

Başbakanlık önünde 6 dorse, 2 otobüs ve 2 itfaiye aracı bulunuyor...

13:45 - DORSE ÇEKİLDİ

Çiftçiler, polis tarafından konulan ve binaya girişi engelleyen Dorse, çiftçilere ait tırla çekildi! Dorsenin dönüşünü engelleyen polis aracı ise eylemciler tarafından kol kuvveti ile çekildi...

14:18 - "NEYİ ÖDEDİNİZ ACABA?

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle Başbakanlık önündeki konuşmasında şunları kaydetti:

"Bizim alınterimizi kendilerine simge edenler, bugün kravatı tercih etmektedirler. 2014 yılında bu ülkeye 208 bin ton ithal arpa gelmiştir... Buna karşılık 56 milyon Dolar, 150 milyon TL yurtdışına verilmiştir. Böyle bir yılda, iki yıl kuraklıktan sonra, üreticisine 'ben arpa alamam, sizi ödeyemem' gibi palavralarla bizi bugüne kadar oyaladılar. Her zaman olduğu gibi, ciddiyetimizi koruyarak, ne istediğimizi bilerek, ağzımızdan çıktığını, kulağımızın duyduğu gibi, verilen sözleri yerine getirmediklerini gördük. Tüm sözlerimizi yerine getirdik. 2015 Bütçesi sıkıntılı dediler, iyi niyetli olduk. Bizim hakkımız olan Doğrudan Gelir Desteği'ni talep ettiğimizde, ödeyemeyiz dediler. 2014'ten 4 milyon 600 bin TL mazot parasını ödeyemeyiz dediler. Neyi ödediniz acaba? Biz kardeşiz. Üretimi sınıflandırmaya gücü yetmez! Sayın Tarım Bakanı yaptığımız görüşmelerde, ne mevcut hükümete ne de yeni oluşuma tarımla ilgili hiçbir gerçeği yansıtmamıştır. Bundan dolayı, bugün burada olmamızın sebebi ne kavgadır, ne kırmadır ne de birbirimize düşmedir. Biz kendimizi, tüm halkımıza buradan daha iyi bir şekilde ifade etmeye geldik."

15:40 - BAŞBAKAN, EYLEMCİLERLE GÖRÜŞÜYOR

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nden bir heyeti kabul etti.

Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği heyetini makamında kabul eden Yorgancıoğlu'na Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu eşlik ediyor.

Hükümetten 2014 ve 2015 doğrudan gelir desteği, mazot ücretleri ve arpa fiyatlarının yeniden değerlendirilmesini talep etmek amacıyla bugün Lefkoşa'da eylem düzenleyen Çiftçiler Birliği, Tarım Bakanlığı'ndan başlayıp, Cumhuriyet Meclisi önüne, oradan da Başbakanlık'a giden bir eylem gerçekleştirdi.

Çiftçiler, Başbakanlık önünde beklerken Başbakan Yorgancıoğlu tarafından görüşmeye çağrıldı.

Yorgancıoğlu'nun Çiftçiler Birliği heyetiyle görüşmesinde basına görüntü alma izni verildi ancak herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmenin ardından basına görüşmenin detayları ile ilgili bilgi verilmesi bekleniyor.

16:25 - "YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ"

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından eyleme devam ediyor.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, hükümet ile yaptıkları görüşme sonrası karşılıklı "iyi niyet" çerçevesinde eylemi sürdüreceklerini ancak hükümetin belli istişareleri yapmasının ardından yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Kelle, Başbakan'ın gerekli görüşmeleri yapacağını ve kendisini yeniden görüşmeye çağıracağını belirterek, kendilerinin de Başbakanlık önünde oturmaya devam edeceğini kaydetti.

19:00 - ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ'NDEN BİR GRUP CTP'YE GİTTİ...

Çiftçiler Birliği Başkanı Kelle ve beraberindeki heyet CTP'ye giderek Başkan Mehmet Ali Talat ile görüşüyor.
CTP'de gerçekleşen toplantıda Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu'da hazır bulunuyor...

CTP.gif" alt="" />
20:45 - CTP'DEKİ TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMADI

Çiftçilerin, CTP Genel Merkez'nde CTP Başkanı Mehmet Ali Talat, Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ve Ömer Kalyoncu ile gerçekleştirdikleri toplantıdan da sonuç çıkmadı. Az önce CTP Genel Merkezi'nden ayrılan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve beraberindeki heyet, temaslarına Tarım Bakanlığı'nda Bakan Önder Sennaroğlu ile devam edecek.

Öte yandan, konunun yarın yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alınacağı öğrenildi.


23:00 - UZLAŞI YOK; EYLEMLER SÜRECEK!

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve beraberindeki heyetin Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu ile gerçekleştirdiği toplantıda da uzlaşıya varılamadı.

Çiftçilerin eylemlerini ara vermeden ve sertleştirerek sürdüreceği bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.