İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Soyer: "Kamunun borcu çok büyük; Yunanistan'dan beter durumdayız!"

Soyer: "Kamunun borcu çok büyük; Yunanistan'dan beter durumdayız!"

CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, kamunun içte ve dışta çok büyük borcu olduğunu vurgulayarak, "Borçlarımızın toplamı Gayri Safi Milli Hasılamızın yüzde 150'sini aşmış durumdadır. Yunanistan'dan beter durumdayız" dedi.

Yayın Tarihi: 30/06/15 10:54
okuma süresi: 3 dak.
Soyer: "Kamunun borcu çok büyük; Yunanistan'dan beter durumdayız!"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

CTP-BG Mağusa Milletvekili ve Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Sim TV'de Radyo Gazetesi programına katılarak gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Dün toplanan CTP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nde (PM) ele alınan 'hükümet müzakere program taslağı' ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Soyer şöyle konuştu:

"Hazırlanacak bu metin hükümet programı değil, müzakere metnidir"

"CTP-BG bir kurultay süreci yaşadı. Bu süreçte Parti Başkanı ve Parti Meclisi seçildi. Akabinde ise Genel Sekreter ve MYK'mızı seçerek çalışmalara başladık. Bu çalışmalar sadece parti için değil ülke ve halk içindir.

Şimdi bir hükümet kurma sürecine gireceğiz. Bunun için ciddi bir müzakere metni hazırlamak istiyoruz. Hazırlanacak bu metin hükümet programı değil, müzakere metnidir. Hükümeti kiminle kuracaksak hükümeti bu metni ona sunacağız.

Dün akşam Parti Meclisi'nde, hazırlanan taslağı inceledik. Herkes görüşlerini ifade etti. Bu metin çıkacak, sonra partilerle görüşeceğiz ve görüşlerimizi sunacağız. Onların görüşlerini alacağız ve hükümet programını oluşturacağız."

"Kamunun içte ve dışta çok büyük borcu var"

Yaşanan ekonomik zorluklara da değinen Soyer, kamunun içte ve dışta çok büyük borcu olduğunu kaydetti. Kamunun iç ve dış borçlarının toplamının Gayri Safi Milli Hasılanın (GSMH) yüzde 150'sini aştığı bilgisini veren Soyer, "Yunanistan'dan beter durumdayız" dedi.

"Taraftarın alkışı çok hoşumuza gidiyor ama eleştirisi hiç hoşumuza gitmiyor…"

Soyer, parti içindeki eleştirel yorumlara işaret ederek, "Taraftarın alkışı çok hoşumuza gidiyor ama taraftarın eleştirisi hiç hoşumuza gitmiyor. Taraftarın takdiri elbette önemlidir ama taraftarın eleştirisi daha önemlidir. Hep alkış duyayım hiç eleştiri duymayım, başkalarının dediği doğrulara da kulağımı tıkayım derseniz hiç ilerleyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

"Müzakerecilerin haftada 3 buluşması çok önemli"

Müzakerelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Soyer, sürecin olumlu bir havada sürdüğünü belirtti. Soyer, "Sayın Akıncı'nın seçilmesi ve görüşme sürecinin başlamasıyla umutlar arttı. Güzel bir başlangıç oldu ama bu daha başlangıçtır. Müzakerecilerin haftada 3 buluşması çok önemlidir. Eylül ayı gibi bir zirveye gitmek için altyapı oluşuyor gibi" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.