İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yarın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı...

Yarın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı...

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün ile GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Efdal Safel birer mesaj yayımladı.

Yayın Tarihi: 30/06/15 17:34
okuma süresi: 2 dak.
Yarın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı...
A- A A+

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün mesajında, Türk denizciliğinde önemli bir yeri olan ve 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun, 89. yıldönümünü kutladıkları kaydedildi.

Mesajda şu ifadelere yer veriledi:

"Ulusal denizcilik sektörü ve deniz ticareti açısından tarihi dönüm noktası olan Denizcilik Bayramı, ülkemizin ulusal bağımsızlığının en önemli simgelerinden biridir. Denizlerdeki egemenlik haklarımızı geri alarak, yurttaşlarımıza sunan Kabotaj Yasası; hem denizcilik tarihimiz, hem de sosyo-ekonomik ve politik anlamda büyük önem taşımaktadır. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını bu düşüncelerle kutlar, halkımıza esenlikler dilerim".

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü Efdal Safel ise, 1 Temmuz'un Kapitülasyonların son bulduğu gün olduğunu belirtti.

Safel mesajında şunları kaydetti:

"Bizler Kıbrıslı Türkler olarak İstiklal savaşından önce, süresince ve sonrasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vatanı kurtarma ve geliştirmeye yönelik yaptığı her hareketi, uyguladığı her devrimi yakından takip etmiş, destek vermiş ve tüm devrimlere azami uyumu sağlamıştır. ?İşte tam da bu bağlamda 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramını aksatmadan çeşitli etkinliklerle kutlamıştır.

Girne Amerikan Üniversitesi, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu da kurulduğu 2008 yılından bu yana hiç aksatmadan kutlamalarını çeşitli etkinliklerle yapmaktadır.

Bu yapılan etkinliklerle Hem Atatürk ve inkilaplara bağlılığımızı; hem de, Kuzey Kıbrıs'ta Denizcilik eğitiminin güvenli limanı olmayı devam ettireceğiz".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.