İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eylemciler yine sonuç alamadı: Araçlar beklemeye devam edecek

Eylemciler yine sonuç alamadı: Araçlar beklemeye devam edecek

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin (KTÇB) Lefkoşa'da dün başlattığı eylem bugün de devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01/07/15 15:40
okuma süresi: 2 dak.
Eylemciler yine sonuç alamadı: Araçlar beklemeye devam edecek
A- A A+

Başkente traktör, kamyon ve biçerdöver gibi iş araçlarıyla gelen eylemci çiftçiler, dünden beridir Başbakanlık önünde beklemekte.

Çiftçilerin iş araçlı eylemi, Başbakanlık ve çevresindeki trafik akışını olumsuz etkiliyor.

Arpa fiyatlarının geç açıklanmasını ve beklenenin altında bir fiyatlandırma yapılmasını protesto edn KTÇB, 2014-15 Doğrudan Gelir Desteği ödemeleriyle mazot desteğinin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

15:44 - KELLE: "KİMSE ARAÇLARINA ELLEMEYECEK"

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Başbakanlık önünde eylemcilere yaptığı açıklamada, tüm taleplerine rağmen Bakanlar Kurulu'ndan da bir karar çıkmadığını ifade ederek, çiftçiler olarak geri dönmeyeceklerini belirtti.

Kelle, "herkes topu birbirine atıyor ve sorumluluk almaktan kaçıyor" diyerek, kendilerinin de çıktıkları bu yoldan geri dönmeyeceklerini kaydetti.

Kelle, araçların burada kalacağını belirterek, kendilerinin de her gün gidip geleceklerini ve gerekirse, işi olanların işini bitireceğini ve nöbetleşe bir şekilde yeni hükümeti bekleyeceklerini kaydetti.

Kelle, "yeni hükümet bizlere cevap vermezse, farklı alternatiflerle, farklı yerlerde bu eylem devam edecek" dedi.

Çiftçiler olarak 2014 yılından kalan Doğrudan Gelir Desteği ve mazot desteği alacakları bulunduğunu kaydeden Kelle, "Hakkımızı istiyoruz. Kendilerinden artı bir şey veya farklı bir talebimiz olmadı" dedi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu olarak Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile bir görüşme yaptıklarını belirten Kelle, "Farklı alternatifler de sunduk. İstediğimiz miktarın toplam tutarı 3.5-4 milyon TL. Hükümet edenler bunu çiftçiye çok görüp ithal arpayı tercih ettiler" diye konuştu.

Açıklamanın ardından çiftçiler araçlarını eylem yerinde bırakıp dağıldılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.