İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

TDP ile görüşen Talat, seçim mesajıyla karşılaştı

TDP ile görüşen Talat, seçim mesajıyla karşılaştı

Koalisyon hükümeti kurma çalışmaları çerçevesinde bugün Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilere ziyaretler başlatan CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat başkanlığındaki heyetin ikinci durağı Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) oldu. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, "Meclis'in şimdiki yapısı ile reform hükümetinin sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz. Birlikte seçime gidecek bir yolu konuşabiliriz" diyerek, yeni kurulacak oluşum için iyi dilekler sundu.

Yayın Tarihi: 01/07/15 12:08
okuma süresi: 3 dak.
TDP ile görüşen Talat, seçim mesajıyla karşılaştı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Filiz Seyis/Meryem Ekinci

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat başkanlığındaki CTP heyeti, Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyetiyle görüştü.
CTP-BG Genel Başkanı Talat görüşmede, başlatılan temasların bir ön çalışma olduğunu ve hükümeti kurmakla ilgili ayrıntılı görüşmelerin Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun istifasının ardından gelecek hafta başlayacağını kaydetti.


Talat, şöyle konuştu:

"Bugün siyasi partilere gerçekleştirdiğimiz ziyaretler sohbet, görüş alışverişi ve egzersiz amaçlıdır. Önümüzdeki günlerde hükümeti kurmakla ilgili daha ayrıntılı görüşmeler yapacağız. Bugünkü ziyaretlerdeki amacımız ülkenin geleceğiyle ilgili vizyonlarımızı paylaşmaktır. Sayın Akıncı yurtdışından döndükten sonra Başbakan Yorgancıoğlu istifasını sunacak. Bunu, görüşmeleri neden şimdi yapıyorsunuz diye bir etik tartışması olmaması açısından söyleme ihtiyacı duyuyorum."

Özyiğit: "Seçime gidecek yolu konuşabiliriz"

TDP Genel Başkanı Özyiğit ise, Meclis'in mevcut yapısıyla bir reform hükümeti kurulmayacağını ifade ederek, Talat'a kuracağı yeni oluşumun hayırlı olması temennisni iletti.

Özyiğit şöyle konuştu:

"Seçim ve Halkoylaması Yasası, Göç Yasası'nın etkisinin azaltılması, özel sektörde sendikalaşma ve polisin sivile devredilmesi gibi konuları birlikte konuşmaya hazırız. Ancak Meclis'in şimdiki yapısı ile reform hükümetinin sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz. Bizim hükümet olmak gibi bir sevdamız yoktur. Birlikte seçime gidecek bir yolu konuşabiliriz. Kuracağınız yeni oluşumun hayırlı uğurlu olmasını dilerim."


Talat: "Tarlada anlaşmaya çalışıyoruz"


Kıbrıs Postası muhabirinin hükümet ortaklığı için hazırlanan müzakere metninde kırmızı noktanız varmı sorusuna karşılık ise Talat, "Hükümet bir bütün olacak. İş yapacak. Bizi bekleyen yasalar var, onları geçirecek. Kırmızı noktamız bunlardır. Harmanda kavga etmemek için tarlada anlşamaya çalışıyoruz" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.