İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sennaroğlu: "Sorun önemli, yeni hükümet çözmeli"

Sennaroğlu: "Sorun önemli, yeni hükümet çözmeli"

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu "Günün Özeti" programında Çiftçiler Birliği'nin eylemini değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 02/07/15 08:01
okuma süresi: 2 dak.
Sennaroğlu: "Sorun önemli, yeni hükümet çözmeli"
A- A A+

Bakan Sennaroğlu, yasalar çerçevesinde hareket etmeye çalıştıklarını fiyat belirlerken de dünya piyasasını takip ettiklerini, ayrıca ülkedeki tüm kesimleri düşünerek hareket etmek zorunda olduklarını belirtti.

Sennaroğlu, sorunun önemli bir sorun olduğunu ve yeni oluşacak hükümetin çözmesi gerektiğini vurguladı.
Üreticinin brüt 62 kuruştan ödeneceğine işaret eden Sennaroğlu, "Üretici geçen yıl 60 net ödendi bu yıl da net 60 ödenecek."dedi.

"Ortalama olarak bütün hesaplarımız 250 kiloya göre yapıldı ve ona göre fiyat belirledik ve güneyle kıyas yaptığımızda orada çiftçi 54 kuruş ödeniyor orada tek fark destekler yüksektir. Neticede 1 kilo arpa desteklerle birlikte güney Kıbrıs'ta 79 kuruş bizde de 79 kuruş. Doğrudan gelir desteği ve mazot desteği yapılmasa üreticinin zararı olur ama desteklerle bu sorun gideriliyor" dedi.

Bakan Sennaroğlu, sorunun eylem alanında çözülemeyeceğini belirterek "oluşacak hükümet bunlara çare bulmak zorundadır. Ben geldim eylem alanına kaçmam buradan bana 8 kuruş daha isterim nereden isterlerse bulsunlar demek doğru değil" dedi.

Sennaroğlu, "Bu sorunu bu hükümet yaratmadı herkes sorumlu . Ben katkı koymaya hazırım üretici birlikleriyle birlikte tarımda reform yapmak lazım bu sürdürülebilir bir yapı değildir."ifadelerini kullandı.

Bakan, sürdürülebilir bir tarım politikası oluşturmanın şart olduğunu vurguladı.

Bakan Sennaroğlu eylem yapan çiftçilere de çağrıda bulunarak eylemi sonlandırmalarını yeni oluşacak hükümete taleplerini bildirmelerini ve istişarelerde bulunmalarını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.