İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Adaletsizliğe karşı; "Ben değil biz olalım"

Adaletsizliğe karşı; “Ben değil biz olalım”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası yaptığı açıklama ile göç yayasına ilişkin yapılan eylemleri değerlendirerek sendikaları görüşmeye çağırdı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 02/07/15 12:16
okuma süresi: 2 dak.
Adaletsizliğe karşı; “Ben değil biz olalım”
A- A A+

Kamu çalışanları arasında maaş ve özlük hakları açısından büyük adaletsizlik yaratan ve iş yerlerindeki moral ve motivasyonun bozulmasına neden olan halk dilinde Göç Yasası olarak adlandırılan, 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş ve Ücret) ve ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası'nın yürürlükten kaldırılması için KTAMS olarak birçok eylem ve grevler yaptık.

KTAMS bünyesinde, 47/2010 sayılı yasa kapsamında kamuya istihdam edilen çalışanlar ile birlikte "Göç Yasası Çalışma Grubu" nu oluşturmuş bulunmaktayız. Göç Yasası Çalışma Grubumuzun ürettiği düşünce çerçevesinde 30 Haziran 2015 tarihinde örgütlü bulunduğumuz Mahkemeler, Sayıştaylık, Merkezi Cezaevi, Lefkoşa Devlet Hastanesi, Maliye Bakanlığı, Sivil Havacılık İtfaiye Birimi'nde "Adaletsizliğe Karşı Ben Değil Biz Olalım" sloganı altında tişörtlü eylemlerimizi gerçekleştirmiş bulunmakla birlikte Eylül ayına kadar her ayın ödeme günü GÖÇ Yasası ile yaşanan adaletsizliği vurgulamak adına işyerlerimize tişörtümüzle giderek, ödeme günümüzü o şekilde geçirmeyi hedefliyoruz.

Gerçekleştireceğimiz bu eylemler sonrasında sendikamız KTAMS, bütçe çalışmalarının başladığı Eylül ayı itibarı ile GÖÇ Yasasına karşı eylemlilik ve grev sürecini artırarak mücadeleye devam edecektir. Buradan bir kez daha hükümete sesleniyor ve GÖÇ Yasası sorunu gidermek adına bir plan oluşturmak için sendikalar ile görüşmeye davet ediyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.