İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erçin: "Akıncı, AB'den beklentilerini anlattı"

Erçin: "Akıncı, AB'den beklentilerini anlattı"

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve müzakere heyeti üyesi Erhan Erçin, Brüksel'de gerçekleştirdikleri görüşmelerde olası çözümden sonra yapılması gerekenleri ve fikirlerini anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 03/07/15 07:59
okuma süresi: 2 dak.
Erçin: "Akıncı, AB'den beklentilerini anlattı"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Brüksel temaslarında eşlik eden Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, BRT'de yayınlanan günün özeti programına telefonla katılarak, temaslarla ilgili bilgi verdi.

Akıncı'nın Avrupa Birliği'nde en önemli üç kurumun başkanı ile temas yaptığını ve üst düzey yetkililer tarafından karşılandığını belirten Erçin, AB kurumlarının Yunanistan'daki krizle ilgilendiği ve yoğun olan bir dönemde Kıbrıs sorununa da ilgi göstermesinin sorunun çözümüne olan inançlarından kaynaklandığını belirtti.

Erhan Erçin, "Cumhurbaşkanı Akıncı, görüşmelerinde Kıbrıs müzakereleriyle ilgili kapsamlı bilgi verdi ve Avrupa Birliği'nden beklentilerini anlattı" dedi.

Olası çözümden sonra Kıbrıs Türk tarafına yönelik hazırlık sürecinin başlaması ve Kıbrıs Türk halkının AB'deki haklı yerini almasına yönelik görüşlerin de dile getirildiğini ifade eden Erçin, Avrupa Parlamentosu'nda bundan sonraki sürecin ne olacağı ve AB kurumlarına yönelik ne tür hazırlıkların yapılacağı yönündeki fikirlerini anlatma fırsatı bulduklarını belirtti.

Erçin, temaslarında AB'nin üst düzey yetkililerinin Kıbrıs sorununa ilgilinin arttığını öğrendiklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.