İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ortak açıklama: "Yeni kurulacak hükümetten somut adımlar bekliyoruz"

Ortak açıklama: "Yeni kurulacak hükümetten somut adımlar bekliyoruz"

KTAMS, KTÖS ve KTOÖES yayımladıkları ortak basın açıklaması ile yeni kurulacak hükümette isimlerden çok halkın kalitesinin ileri götürülmesi için neler yapılacağının önemli olduğunu belirtti. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 03/07/15 08:34
okuma süresi: 3 dak.
Ortak açıklama: "Yeni kurulacak hükümetten somut adımlar bekliyoruz"
A- A A+

Yeni hükümet kurulması çalışmalarını yürütenler, hükümetin yol haritası olacak olan hükümet programı taslağını hazırlamış olduklarını ve koalisyon pazarlıklarının esasını bu programın oluşturacağını belirtmektedirler.

Bizler için de önemli olan kurulacak hükümette kimlerin yer alacağı, kimin hangi bakanlığa getirileceği değil, bu hükümetin halkımızın ve çalışanların yaşam kalitesini ileri götürmek için neler yapacağıdır. Bu açıdan baktığımızda içinde bulunduğumuz bu dönemde halkımızı ve çalışanları yakından ilgilendiren ve yaşamlarını olumsuz etkileyen önemli konulara bir kez daha vurgu yapmak istiyoruz. Kurulacak olan hükümetin programında bu konulara ne kadar önem verildiği sendikalar olarak bizleri yakından ilgilendirmektedir.

1- Anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkı maalesef ülkemizde sadece kağıt üzerindedir. Kamuda % 33 olan sendikalaşma oranı özel sektörde %5 gibi korkunç bir orandır. Çalışanların ekonomik açıdan hak ve menfaatlerinin korunması, geliştirilmesi, iş güvencesi ve can güvenliği açısından sendikalaşma hayati önem taşımaktadır. Kurulacak olan hükümetin programında bu konunun yer alıp almadığı veya nasıl yer aldığı sendikalar olarak bizleri yakından ilgilendirmektedir.

2- 2011 yılında yürürlüğe giren ve Kamuda çalışanlar arasında çok büyük bir ayrımcılık ve adaletsizlik yaratan "Göç Yasası" olarak nitelendirdiğimiz 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş ve Ücret) ve ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası kanayan bir yara olarak ortada durmaktadır. Bu yaranın bir an önce kapatılması gerekmektedir. Yeni Hükümetin programında bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik nasıl bir düzenleme yapılacaktır.

3- Son iki yıl içerisinde TL'nin döviz karşısında % 55 oranında değer kaybetmesiyle ve hükümetlerin uygulamış olduğu yanlış ekonomi politikaları sonucunda halkın alım gücünde büyük bir gerileme yaşanmıştır. Bu durumdan tüm emekçi kesimler etkilenmiş , özellikle asgari ücretle çalışanlar ve diğer dar gelirliler açlık sınırı altına gerilemiştir. Kurulacak olan hükümetin programında halkın alım gücünü korumak ve yükseltmek için ne gibi tedbirle öngörülmektedir.

Yeni kurulacak olan hükümetten yukarıda belirttiğimiz sorunların çözümüne yönelik somut adımlar bekliyoruz. Bizler KTAMS, KTÖS ve KTOEÖS olarak sorunlara çözüm üretme becerisi olmayanların hükümet etme hakkı olmadığını vurgulamak isteriz.

KTAMS KTOEÖS KTÖS

Sendikalar adına

Ahmet Kaptan

KTAMS Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.