İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Özyiğit: "Yasa tasarıları en geniş uzlaşı ile hazırlanmalı"

Özyiğit: “Yasa tasarıları en geniş uzlaşı ile hazırlanmalı”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı'nın bu şekli ile kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 03/07/15 11:56
okuma süresi: 5 dak.
Özyiğit: “Yasa tasarıları en geniş uzlaşı ile hazırlanmalı”
A- A A+

Yetkili makamların ilgili örgüt ve sendikalardan görüş alarak kendilerine göre revize ettiklerini, ancak bunu tekrardan örgütlerle paylaşmadıklarını kaydeden Özyiğit, "İlgili örgütlerin görüşleri her aşamada alınmalı, olabilecek en geniş uzlaşı ile yasa tasarısı meclise getirilmelidir" dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kamu Sen heyetini kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, TDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Burhan da hazır bulundu.

Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, 9 yıldır gündemde olan Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı'nın bugüne dek 6 kez değişikliğe uğradığını, son olarak 18 ay önce görüşlerinin alındığını, ancak o günden bugüne ne yapıldığını bilmediklerini söyledi.

Yasa Tasarısı'nın daha bugün ellerine geçtiğini belirten Özkardaş, "Kamu Görevlileri Yasası evet değişmelidir, kamu evet hantaldır, ancak bu hantallığın nedeni siyasilerin bugüne kadar yaptıkları partizanca istihdamlardır" dedi.

Hazırlanan Yasa Tasarısı'nda birçok aksaklıkların yanısıra, anayasaya da aykırılıklar olduğuna dikkat çeken Özkardaş, bunlar değişmeden bu Tasarı'nın geçmesine karşı olduklarını söyledi.

Özkardaş, Yasa Tasarısı'nın bu şekli ile kamunun özelleştirileceğini, ayrıca kamu görevlileri üzerinde tasarruf yapmayı içerdiğini de kaydetti. Özkardaş, Kamu Sen'in Yasa Tasarsısına yönelik gördüğü olumsuzlukları, yasalara aykırılıkları ve neler yapılması gerektiğini içeren bir yazılı metni TDP Genel Başkanı Özyiğit'e takdim etti.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Özkardaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın göreve gelmesiyle birlikte farklılığını ortaya koyarak çok cesaretlendirici ve umutlandırıcı adımlar attığını kaydetti.

Bu olumlu atmosfer içinde Güney'den bazı olumsuz mesajlar geldiğine de dikkat çeken Özkardaş, "Bu olumsuz mesajlar bizim cesaretimizi kırmamalı, ancak, Rum halkı da yapılan bu açıklamalara karşı durmalıdır" dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sivil-demokratik bir düzen kurulmasının önemine dikkat çekerek, Kamu reformunun da bu açıdan önemli olduğunu vurguladı.

Kamudaki hantal yapının daha işlevsel ve daha verimli hale getirilmesinin şart olduğunu, ancak bugüne kadar ortaya konan görüşlerin siyasilerin kendi sorumluluğunu üzerlerinden atarak çalışanların üzerine yükleme doğrultusunda olduğunu söyledi. Özyiğit;"Siyasilerin kendi bilgisizlik, basiretsizlik ve hatalarının faturasını çalışanlara kesilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

Yetkili makamların ilgili örgüt ve sendikalardan görüş alarak kendilerine göre revize ettiklerini, ancak bunu tekrardan örgütlerle paylaşmadıklarını kaydeden Özyiğit, bunun demokratik teamüllere aykırı olduğunu söyledi. Özyiğit; "İlgili örgütlerin görüşleri her aşamada alınmalı, olabilecek en geniş konsensusla yasa tasarıları meclise getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

TDP olarak tüm örgütlerin, çalışanların ve halkın ortaya koyduğu görüş ve önerileri meclis dahil her platformda gündeme getirerek, toplumun geniş kesimlerini kucaklayan ve daha önemlisi beklentileri karşılayan bir yasa ortaya çıkarma amacı içinde olduklarını ifade etti. Özyiğit; birilerinin iki dudağı arasında ve kapalı kapılar arkasında yapılan hazırlıkla, çalışanlara bedel ödettirecek bir anlayışı kabul etmediklerini de belirtti.

Gelinen aşamada zaten ortada bir hükümet dolayısı ile muhatap da olmadığını belirten Özyiğit, öncellikle bunun ortaya çıkması ve tartışma ortamının yaratılması gerektiğini, bunun ortamı yoksa da mücadelenin başlatılacağını kaydetti.

"Kararlı ve inançlı adımlar"

Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın çok kararlı ve inançlı adımlar attığını belirten Özyiğit, bunun da verilen kararının doğruluğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

"Özyiğit: "Önemli olan adil, kalıcı bir çözüme ulaşmaktır. Şoven unsurlar bunu engellemek için uğraşacaklardır, ancak onlara da dikkat ederek federal çözüm yolunda kararlılıkla ilerlenmelidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.