İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gündüz, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği'ni kabul etti

Gündüz, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği’ni kabul etti

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.

Yayın Tarihi: 03/07/15 12:57
okuma süresi: 3 dak.
Gündüz, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği’ni kabul etti
A- A A+

Bu sabah saat 11.00'de Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Batuhan Beyatlı ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

BEYATLI:

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Batuhan Beyatlı, Güzelyurt turizmini geliştirmek için bir takım öneri geliştirdiklerini ve bu önerileri maddeler halinde turizmden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Gündüz'le de paylaşarak, karşılıklı istişare ve destek talep etmek olduğunu söyledi.

Batuhan Beyatlı, Güzelyurtlu bir bakan olarak Menteş Gündüz'ün kabinede yer almasının bölgeleri ve ülke için bir şans olduğunu belirtti.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda belirlenen eksikliklerin giderilmesi için ortaya çıkarmış oldukları önerileri maddeler halinde sıralayan dernek yöneticileri, özellikle; "yaya trafiğinin yoğun olduğu bir noktaya 'Turizm Enformasyon Ofisi'nin kurulması, Güzelyurt'un müzeler kenti olarak geliştirilmesi için 'Tematik ve Etnografya Müze'lerin oluşturulması, 'Turistik Güzergâh' ile turistlerin aradıkları yeri çok daha kolay bulabilmeleri için 'Turizm Haritası, Bilgi Verici ve Yönlendiri Levhalar'ın trafiğe göre düzenlenmesini talep etti.

GÜNDÜZ:

Dünya 'Güneş, Deniz, Kum' turizminin yanında artık dünya kültürel mirasların da korunup geliştirilmesinin gerektiğinin bıraktığının altını çizerek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan ülkemizin de bu mirasdan yeterince faydalanması gerektiğinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Turizmden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Gündüz, ülkemizde bulunan ve bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal varlıkları dünyaya tanıtmak, evrensel mirasa sahip çıkacak bilinci oluşturmak ve yok olan değerlerin yaşatılması için gerekli işbirliğini sağlamanın tüm kesimlerin özverili çalışmasıyla ortaya çıkacağına inanç belirtti.

Kültürel turizmin gelişmesinin ekonominin canlanmasında da büyük katkısı olacağına vurgu yapan Başbakan Yardımcısı, atılması gereken birkaç somut adımlar hakkında çalışmaları paylaştı.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz ayrıca gençlerin kentleri için vermiş olduğu özverili çalışmayı da takdire şayan bulduğunu ifade ederek; "biz sizlere sadece yol gösterebiliriz belki ancak bu yolu yürüyen sizlersiniz. Bu özverinizi kutluyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.