İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Erken seçime gidilmeli"

BKP: “Erken seçime gidilmeli”

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin büyük bir siyasi ve ekonomik çıkmaz içerisinde bulunduğunu belirterek, biran önce erken seçime ve halka gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yayın Tarihi: 03/07/15 12:58
okuma süresi: 2 dak.
BKP: “Erken seçime gidilmeli”
A- A A+

CTP-BG'nin yeni hükümet kurma çalışmalarının içinde bulunulan siyasi ve ekonomik çıkmazı daha da derinleştirdiğine dikkat çeken Korkmazhan, "Kıbrıs Türk toplumu mecliste temsil edilen siyasi partilere ve parlamentoya güven ve inanç duymamaktadır. Hiçbir meşruluğu kalmayan bu meclis aritmetiğinden oluşacak herhangi bir koalisyon uzun ömürlü olmayaktır" dedi.

Halka gitmek yerine yeni koalisyon ve hükümet kurma arayışlarını sürdürmenin halkın iradesine saygısızlık olduğunun altını çizen Korkmazhan, "Kıbrıs Türk toplumu değişim istemektedir. Bu istencini Anayasa Referandumu'nda ortaya koyduğu %63 hayırla, Belediye seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde değişimden yana ortaya koyduğu irade ile göstermiştir" dedi.

Halkın değişim istencinin ve mecliste temsil edilen partilere güvensizliğinin açık olduğunu kaydeden Korkmazhan, "halka gitmek yerine statükolarını koruma telaşına kapılan meclisteki partiler, göstermelik ve sözde tüzük değişiklikleri yapmakta, eski figürleri yeniden siyaset sahnesine çıkarmaktadırlar. Çürümüş ve iflas etmiş siysetlerine makyaj yaparak halkı aldatacağını sananlar hüsrana uğrayacak" dedi.

Değişimin adresi BKP'dir.

Birleşik Kıbrıs Partisi'nin halkın değişim istencinin, halkında BKP'nin yanında olduğunu vurgulayan Korkmazhan, BKP'nin Anayasa Referandumu, belediye ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk ile bütünleştiğini ve örgütlülüğünü iki katına çıkardığını kaydetti. Korkmazhan, "BKP, statüko ve statükocu siyasi partiler karşısında, nitelikli kadroları ve ülke sorunlarına köklü çözümler getiren çağdaş programı ile değişim sürecinin öncülüğünü yapmaya devam edecektir. Tüm engellemelere ve anti demokratik seçim sistemine rağmen önümüzdeki parlamento seçimlerinde BKP değişimin adresi olacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.