İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çiftçiler caddeleri boşaltıyor

Çiftçiler caddeleri boşaltıyor

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri ve mazot desteği ödemelerinde yaşanan gecikmeleri ve arpa fiyatlarını protesto amacıyla traktör, kamyon ve biçerdöverlerle yaptığı eylem ile Başbakanlık yakınındaki trafik ışıklarının bulunduğu yolu trafiğe kapatmışlardı. 30 Haziran'da başlatılan eylemin dördüncü gününde ise çiftçiler, iyi niyet göstergesi olarak Bedrettin Demirel Caddesi'ndeki araçlarını çekti ve günlerdir kapalı olan ana cadde trafiğe açıldı. Başbakanlık yolu üzerindeki yol kapatma eylemi ise devam ediyor.

Yayın Tarihi: 03/07/15 17:06
okuma süresi: 2 dak.
Çiftçiler caddeleri boşaltıyor
A- A A+

Arpa fiyatlarının geç ve maliyetin altında açıklanmasını, bunun yanında 2014 ile 2015 Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri ve mazot desteği ödemelerinde yaşanan gecikmeleri" protesto etmek amacıyla 30 Haziran'da başlatılan eylem dördüncü gününe girdi.

Eylemde çiftçiler, Başbakanlık yakınındaki trafik ışıklarının bulunduğu yolu traktör, kamyon ve biçerdöverlerle kapatmıştı.

Eylemin dördüncü gününde, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Yönetim Kurulu, eylemi değerlendirmek ve yeni eylem şekillerini belirlemek üzere toplandı ve toplantının ardından, iyi niyet göstergesi olarak araçlarını Bedrettin Demirel Caddesi'nden çekmeye karar verdi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği yönetiminin bugün gün boyu yaptığı değerlendirme toplantısının ardından, Başkan Hüseyin Çavuş Kelle saat 16.00'da Başbakanlık önündeki eylem yerinde basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin hiç bir soruna çözüm bulamadığını, çiftçi ve üreticinin sorunlarını da çözemediğini iddia eden Kelle, "Bugün eylemde dördüncü gün. İstifa eden hükümete anlattık ancak sorunu çözemediler. Biz buraya keyfimizden gelmedik. Haklılığımız ortadadır. Eyleme destek ve katılım her geçen gün artıyor" dedi.

Hafta sonu eyleme yeni katılımlar olacağını kaydeden Kelle, Lefkoşa halkına ve yolları kullananlara rahatsızlık vermemek için Bedrettin Demirel Caddesi'ndeki araçları çekme kararı aldıklarını anlattı.

Kelle, "Verdiğimiz sıkıntıdan dolayı özür dileriz. Hükümet edenler yolun açılmasını da sağlayamadı, ama üretici ve çiftçi bunu çözdü" ifadelerini kullandı.

Başbakanlık yolu üzerindeki yol kapatma eylemi ise devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.