İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Cratos, İçişleri Bakanlığı ve Çatalköy Belediyesi'ne dava açıldı

Cratos, İçişleri Bakanlığı ve Çatalköy Belediyesi'ne dava açıldı

Cratos Otel Sahili'ne girmelerinin otel çalışanları tarafından engellendiği gerekçesiyle aktivist Yusuf Özgü Sertel ve aktivist Nazen Şansal, hukuksal mücadele başlattı.

Yayın Tarihi: 04/07/15 09:17
okuma süresi: 2 dak.
Cratos, İçişleri Bakanlığı ve Çatalköy Belediyesi'ne dava açıldı
A- A A+

Sertel ve Şansal, Anayasal hakları hiçe sayarak sahile ulaşımı engellediği gerkeçesiyle Cratos Otel Bumerang Travel Club'a, ilgili yasadaki görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle de İçişleri Bakanlığı ile Çatalköy Belediyesi aleyhine dava açtı.

Davacıların avukatı Özgü Özkul Özyiğit, vatandaşların deniz ve sahilleri kullanmasının yasal ve Anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak ilgili bakanlık ve belediyenin görevini yerine getirmediğini söyledi.

Özyiğit, vatandaşların sahile gireken bir kez daha engellemeyle karşılaşmaması için mahkemeden bir deklerasyon istediklerini ifade etti.

Davacı avukatlarından Ahmet Sait Sayın da 2011 yılından beri bu konuda hukuk mücadelesi verdiklerini belirterek, vatandaşların artık hakkını aramaya başladığını söyledi.

Sayın Anayasa ve ilgili yasa uyarınca vayandaşların plajlara grişinin hiçbir surette engellenemeyeceğini ve ücrete tabi tutulamayacağını vurguladı.

Davacılardan Yusuf Özgü Sertel de, 5 Temmuz Pazar günü saat 14.00'de Cratos Otel önünde eylem yapılacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.