İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

Biçer: "Burada hayaller gerçek!"

Biçer: "Burada hayaller gerçek!"

GAÜ Marketing Direktör'ü Leyla Biçer, GAÜ'nün 30 yıllık gelişim süreci, kampüsler, uluslararası ve ulusal tanıtım etkinlikleri ve yeni açılan kardeş üniversiteleri olan KAÜ'yü anlattı.

Yayın Tarihi: 04/07/15 11:19
okuma süresi: 9 dak.
Biçer: "Burada hayaller gerçek!"
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Marketing Dirktörü Leyla Biçer, katıldığı TV programında " Hayatımızda süper kahramanlar diye adlandırdığımız ve fark yaratan kişiler vardır. Onlar sadece kendi kurumlarına değil, ülkenin gelişimine, toplumsal gelişmeye, sosyal sorumlululuk projelerine, yüksek öğretime koydukları katkıyla fark yaratırlar'' vurgusunu yaparak kendisine yöneltilen soruları şöyle cevaplandırdı;

"30. Yılınızı, bir yıla dağılan etkinlikler ve ardından muhteşem bir gala gecesi ile kutladınız, hep birlikte kutladık daha doğrusu çünkü ben de davetliydim o muhteşem geceye. 30 yıllık bu serüven ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Gelinen noktada kimlerin payı büyüktür?"

"Bu tarz kutlamalar, sizi geriye bakmaya ve analiz yapmaya yönlendirir. Geriye baktığınızda 30 yıl önce; 4-5 öğrenci ile başlayan ve şu anda 103 farklı ülkeden 13.000'in üzerinde öğrencisi, 40 ülkeden akademisyeni, 200'e yakın dünya üniversitesi ile akademik işbirlikleri olan ve hem KKTC hem de Türkiye'de en çok akreditasyona sahip ve de 5 Uluslararası Kampüsü bulunan saygın bir dünya üniversitesi ile göz göze gelirsiniz. Tabii farkyaratan kişi yada kişileri merak ediyorsunuz. Bu sürece tabii ki önemli şahsiyetler katkı koymuşlardır, ancak süper kahramanlar dediğimiz ve gerçek anlamda fark yaratan kişiler vardır ki; Girne Amerikan Üniversitesi'nin kurucu rektörü ve yöneticiler kurulu başkanı Sayın Serhat Akpınar ; sadece kendi üniversitelerimize ve kampüslerimize değil, adanın yüksek öğretimine , toplumsal gelişmeye, sosyal sorumluluk projelerine koyduğu katkı ile fark yaratan vizyona sahip değerlerimizin en başında yer almaktadır. ''

"Malum önümüzde Tercih Dönemi var. Bu anlamda gerek Türkiye gerekse KKTC'de neler yapıyorsunuz? Üniversite tanıtım planlamanızda neler var? Hangi programlarınızla ön plana çıkıyorsunuz?"

"Gerek Türkiye'de gerekse KKTC'de, hem GAÜ hem de KAÜ için yaptığımız medya planlamasında; GAÜ için "burada hayaller gerçek'' ve ''avantajlar'' başlığı altında 2 kampanya ile tüm mecralarda yer alıyoruz. ''Burada hayaller gerçek" kampanyamızda, öğrenci adaylarımıza çocukluk hayallerinin aslında çok yakınlarında olduğunu ve gerçekleştirmeleri için bir dünya üniversitesi olan ve uluslararası standartlarda eğitim veren GAÜ'nün programlarından birini tercih etmelerinin yeterli olacağını vurguluyoruz. "Avantajlar '' kampanyamızda ise, GAÜ'nün sunduğu bir çok fırsat ve avantajdan söz ediyoruz ( %50,%75%100 oranlarında sunduğumuz 7 yıl kesintisiz burslar, 3 Kıtada yer alan kampüslerimiz, denkliklerimiz v.s.) KAÜ için ''liberal eğitim, özgür seçim'' sloganı içeren bir tanıtım kampanyası ile tüm mecralardayız bu tercih döneminde. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yerleşkesinin, Lefkoşa Surlariçi'nde seçilmiş olması, bu bölgenin tarihi özelliklerine ve dokusuna uygun hayata kazandırılması gibi bir sosyal sorumluluk vizyonu vardır. KAÜ, öğrencilerine '' hayal gücün ile, bilgiyi sınırlar ötesine taşıyacak, seçimlerinde özgür olacaksın'' şeklinde seslenerek; hayallerin ve esneklik ilkelerine göre tasarlanmış, yenilikçi, disiplinler arası bir yaklaşım sunan zengin bir eğitim programına dahil olmak üzere çağrı yapan bir üniversite kimliğinde."

GAÜ'nün geldiği noktada, yurtdışı kampüsleri ile dikkati çekiyor. Biraz kampüslerinizden ve yurtdışı eğitim fırsatlarınızdan söz eder misiniz?

"GAÜ, kendi öğrencilerine aldıkları ÖSYM bursları ile , üniversitenin Girne şehri ile bütünleştiği muhteşem bir doğada yer alan ana kampüsünde ve uluslararası kampüsleri olan İngiltere, Hong Kong, ABD, Türkiye ve Moldova kampüslerinde okumanın ayrıcalığını yaşatıyor. İngiltere'nin Canterbury şehrinde bulunan kampüsümüzde ELA programları ile birlikte İşletme ve Ekonomi Fakültesinin bünyesinde , İşletme, Pazarlama, Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Uluslararası İşletme programlarını; Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Mimarlık programını sunmaktayız. Canterbury, Hong Kong ve İstanbul yerleşkelerimizde öğrencilerimiz, yaz döneminde aldıkları dersleri tercih etmeleri halinde bu kampüslerimizde alabilmektedirler. Şu anda bir çok öğrencimiz bu kampüslerimizde yaz dönemini okumak üzere hazırlıklarını tamamlamak üzeredir. İstanbul yerleşkemizde yer alan Uluslararası Havacılık Akademimiz, uluslararası standartlarda havacılık eğitimi verirken öğrenci adaylarına pilot olma fırsatı sunuyor. ABD kampüsümüzde şu anda şu anda sunduğumuz Online MBA programımız bulunmaktadır. Moldova kampüsümüz 2015-2016 Akademik Yılında öğrenci kabul etmeye başlıyor. Moldova'nın başkenti Kişinev'de açılan yeni kampüsümüzde sunacağımız lisans programlarını öğrencilerimiz, İngilizce dilinde alacaklar; sadece Hukuk programı, Moldova'nın resmi dili olan Rumence dilinde sunulacaktır. Bu anlamda GAÜ Hukuk programı hariç, Moldova'da üniversite programlarını İngilizce dilinde verecek ilk üniversite olacaktır.GAÜ Moldova'da sunulan Akademik Programlar; Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ekonomi, İşletme, Finans, Muhasebe, Pazarlama, Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Hukuk (Rumence), Mimarlık, Psikoloji ve Pedagoji.

Lefkoşa'da yeni açtığınız kardeş üniversiteniz Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile ilgili bilgi aktarabilir misiniz ? Nasıl bir eğitim modeli uygulanacak KAÜ'de?

"Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, YÖK onaylı Siyasal Bilimler Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden oluşan bölümleri ile bu yıl yükseköğretim faaliyetlerine başlıyor bildiğiniz üzre. Üniversitemiz, seçkin bir akademik kadro eşliğinde, ''hayaller ve esneklik'' ilkelerine göre tasarlanmış, yenilikçi, disiplinler arası bir yaklaşımla zengin bir program sunuyor. ''Liberal Arts'' şeklinde tanımlanan bu eğitim sisteminde öğrencilerimiz, ilk 2 yılda diledikleri disiplinlerden ders alabilecek; son 2 yılda ise okumak istedikleri bölümde eğitimlerini tamamlayacaklar. Bölgedeki binaların restoresinde yer alacak, mistik sokaklarında resim ve heykeller yapacak; adanın konumu ve politik yapısını belki bir fırça darbesi ile anlatacak projelerle kendilerini keşfedecekler.''

KKTC'de yaptığınız burs sıralama sınavlarına ilgi bir hayli büyüktü. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

"KKTC Liselerinden mezun olan tüm öğrenci adaylarımız bu sınava davet edildi. Sınav iki ayrı tarihte gerçekleşti. GAÜ ve KAÜ'nün ortak burs yerleştirme sınavına ilgi bir hayli büyüktü. İlk sınava 600'e yakın öğrenci girerken; sınavın tekrar yapılması talebine istinaden yapılan ikinci sınava da yüksek sayıda katılım gerçekleşti ve resmi web sitemizden sonuçlar açıklandı."

Sahne Sanatları bölümünüz ve etkinlikleri oldukça dikkat çekiyor. Biraz söz eder misiniz?

Sahne Sanatları Yüksekokulumuzun bölümlerinden Dans, gerek Kıbrıs, gerek Türkiye gerekse Avrupa'da katıldığı yarışma ve festivallerde GAÜ'yü en iyi şekilde temsil eden bir bölümümüz. Dünya standartlarında bir yapıya sahip binamızda, yine dünyanın en ünlü eğitmenleri arasında bulunan akademisyenler eşliğinde sunduğumuz 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan mezunlarımız; bir çok dans disiplinini alarak, teknik ve yaratıcılıkta yüksek eğitim ve öğretim standartlarına ulaşır. Her sene düzenlelenen etkinlikler arasında Dans Günleri ve Dans Festivalleri bulunmaktadır. GAÜ Dans Fest 2015, Sahne Sanatları Dans Bölümü tarafından organize edilen yerli ve yabancı koreografların yer alacağı muhteşem performansların sergileneceği bir sanat etkinliği olup herkesin beğenisine sunulacaktır. Tiyatro Bölümümüzün eğitimdeki hedefi; üst düzeyde yaratıcı, yorumcu, eğitimci ve araştırmacı sanatçılar yetiştirmek, bu yolla ülkemizin tiyatro yaşantısına yön ve düzen verilmesine katkıda bulunmaktır. GAÜ'nün işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Tiyatro Günleri'nde, Türkiye'nin en ünlü sanatçılarının oyunlarını izleme fırsatını yakaladık. Yüksekokulumuzun en önemli hedeflerinden, Girne şehrini sanat merkezi haline getirmektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.