İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı açıkladı: "28 mayın tarlasının 25'i temiz"

Akıncı açıkladı: "28 mayın tarlasının 25'i temiz"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in 28 mayın tarlası ile ilgili harita vermesi konusunu değerlendirerek, 28 mayın tarlasından 25'inin temiz olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 04/07/15 12:15
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı açıkladı: "28 mayın tarlasının 25'i temiz"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Çağdaş ÖĞÜÇ

Akıncı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Anastasiadis'in kendilerine verdiği mayın tarlasında haritaların olmadığı ve koordinatların da eksik olduğunu ifade etti.

Akıncı, BM ile kurulan irtibat sonrasında daha ayrıntılı bilgiler elde edilip çalışmalar başlatıldığını ifade ederek, Birleşmiş Milletler'in uzman kuruluşu UMBAS'ın bu çalışmalarda yer almalarını sağlamak açısından, BM'nin yetkilileriyle temaslarda bulunduklarını kaydetti.

Akıncı, 4 Haziran'da New York'a yapılan ziyarette, Ban ki Moon ile görüşmede bu konuyu gündeme getirdiklerini de ifade ederek, kendilerine yardımcı olmalarını talep ettiklerini belirtti.

Akıncı, UMBAS'tan yetkililerin GKK'nin refakatinde adaya geldiğini ve tetkikler yaptığını da belirterek şu sonuçlara ulaşıldığını açıkladı:

"28 Mayın tarlasının 25'inde herhangi bir risk unsuruna rastlanmadı. O konularla ilgili hiçbir tereddüt kalmadı. Sadece 3 noktada mayın olabileceği şüphesi var. Bu şüphe devam ediyor.

1 tanesi, Güngör askeri bölgede. Dolayısıyla orada da sakınca yok. Kontrol altında olan bir bölgedir.

2'ncisi Alevdağ'da, kısmen özel bir şahsın kullanımında, kısmen de kamuya açık alanda bir tarlanın içinde bulunuyor...

3'üncüsü ise, Lefke – Yedidalga- Ömerli yol kenarında tespit edilmiştir. Kısacası, halka açık olan bölgelerden 2 tanesinde böyle bir risk olabileceği ifade edildi...

Akıncı, bu üç bölgenin işaretlenerek tellendiğini de belirterek, alanların 50 – 100 metre arasında olduğunu ve ileri tetkik için çalışmalar da yapıldığını belirtti."

Akıncı sözlerine şöyle son verdi:

"UMBAS yetkililerinin tetkikleri yapıldığında, mayına rastlanırsa temizlenecektir. 1-2 aylık süre içinde tamamlanacağını ümit etmekteyiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.