İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TDP Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılıyor

TDP Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılıyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Sosyalist Enternasyonal'in New York'taki toplantısında ilk kez resmen katılım gösterecek.

Yayın Tarihi: 04/07/15 12:23
okuma süresi: 2 dak.
TDP Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılıyor
A- A A+

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti 6-7 Temmuz tarihlerinde New York'ta gerçekleştirilecek olan Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katılmak üzere bu sabah adadan ayrıldı.

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Mayıs ayında TDP'ye gönderdiği resmi yazıda; 'TDP'nin Sosyalist Enternasyonal'in konsey toplantısında temsil edilmesi için içten bir davet yollamaktan mutluluk duyduğunu, TDP'nin bu daveti kabulünü ve toplantıya katılımını dört gözle beklediklerini' ifade etmişti.

6 Temmuz Pazartesi saat 10.00'da başlayacak olan Konsey toplantısı 7 Temmuz Salı Günü saat 13.30'da sona erecek. Toplantıda TDP'nin Sosyalist Enternasyonal'e üyeliğinin oylanması da bekleniyor.

Konsey toplantısında, tüm uluslar arası camiayı yakından ilgilendiren, 'Güvenlik', 'Sürdürülebilen Kalkınma Hedefleri', 'İklim Değişikliği' ve bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan 'COP21 Zirve toplantısı' gibi konular ele alınacak.

TDP 2015 Şubat ayı başında, Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığındaki bir heyetle, Sosyalist Enternasyonal'in İngiltere'deki Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Sekreter Luis Ayala'ya üyelik talebini iletmişti. TDP heyeti daha sonra Mart ayı içerisinde de Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu ile Atina'da bir araya gelerek, TDP'nin üyelik konusundaki kararlılığını aktarmıştı. Bu görüşmelerin ardından Nisan ayı içerisinde resmi başvuru yapılmıştı.

TDP heyetinin 8 Temmuz Çarşamba akşamı adaya dönmesi bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.