İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özyiğit: "Eczacılıktaki sorun plansızlığın sonucudur"

Özyiğit: "Eczacılıktaki sorun plansızlığın sonucudur"

Toplumcu Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eczacılık alanında yaşanan sorunun aslında ülke genelinde yaşanan plansızlığın bir sonucu olduğunu belirterek, "Eczacılıktaki sorun plansızlığın sonucudur" dedi.

Yayın Tarihi: 04/07/15 13:40
okuma süresi: 2 dak.
Özyiğit: "Eczacılıktaki sorun plansızlığın sonucudur"
A- A A+

Her sektörde olduğu gibi eczacılık sektöründe de planlamanın şart olduğunu belirten Özyiğit, ancak planlama yapılırken tarafların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Özyiğit, alınacak tedbirlerin, mesleğin geleceğini kurtararak, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturacak içerikte olması gerektiğini de vurguladı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, dün önce Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, ardından da Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifini kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmelerde, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Mehmet Burhan da hazır bulundu.

Bugün eczacılıkta yaşanan sorunun aslında genel bir sorun olduğunu söyleyen Özyiğit, yıllardır bu ülkeyi yönetenlerin hangi alanda ne kadar elemana ihtiyaç olduğuna dair bir çalışma yapmamalarının ciddi bir eksiklik olduğunu kaydetti. Bu planlamaları yapmanın Devlet Planlama Örgütü'nün görevleri arasında olması gerektiğini, ancak bugüne dek maalesef yapılmadığını belirten Özyiğit: ülkede hangi alanda ihtiyaçlar var, hangi alanda fazlalık var, bu fazlalıkların ekonomiye, iş yaşamına nasıl kazandırılacağının konuşulması gerektiğini kaydetti.

Plansızlık nedeniyle eczacılık alanında da ciddi bir sorun yaşanmakta olduğunu belirten Özyiğit, sorunun hem eczacılık okuyan öğrenciler hem de mevcut eczacıları mağdur etmeyecek şekilde çözümlenmesi gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda birlik yetkilileri ile öğrencilerin bir araya gelerek orta yolun bulunması konusunda çaba göstermesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, ilgili tüm tarafların bir araya gelerek hakların korunması noktasında ortak bir karar üretilebileceğini, kendilerinin de bu konuda katkıya hazır olduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.